Пампушки на сковороді
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,1 кг борошна
- 0,5 л молока
- 250 гр цукру (або 100 гр для несладкого варіанту)
- 200 гр вершкового масла
- 3 яйця
- 1 ч.л. сухих швидкодіючих дріжджів
- щіпка солі (1 ч.л. солі для несладкого варіанту)
- рослинна олія для смаження
Рецепт приготування:
- Підігріти молоко до теплої температури (близько 40С), додати цукор і дріжджі, ретельно змішати. Залишити суміш на 15 хвилин в теплому місці.
- Яйця залишити на 15 хвилин в теплі, щоб вони були кімнатної температури. Вершкове масло залишити на 15 хвилин в теплі, щоб воно повністю розтопилося.
- Вбити яйця в дріжджову суміш і ретельно змішати до однорідності. Просіяти борошно через сито і додавати його поступово до отриманої рідини, помішуючи вінчиком, доки тісто не стане однорідним.
- Поступово вводити розтоплене вершкове масло до тіста, ретельно змішуючи. Залишити дріжджове тісто на пампушки на 15 хвилин в теплому місці.
- Додати на сковороду близько 50 мл рослинної олії і розігріти її на вогні. Відрізати невеликі шматочки тіста та викладати їх на сковороду з розігрітою олією. Смажити пампушки на сковороді до золотистої скоринки з обох сторін.
- Готові пампушки виймати зі сковороди та складати на тарілку, покриту паперовим рушником, щоб забрати надмірну олію. Повторювати процес з рештою тіста.
- Пампушки на сковороді готові! Серветочки можна зняти, коли вони трохи охолонуть.