Пампушки на сковороді

Пампушки на сковороді
3.6
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-1,1 кг борошна
  • 0,5 л молока
  • 250 гр цукру (або 100 гр для несладкого варіанту)
  • 200 гр вершкового масла
  • 3 яйця
  • 1 ч.л. сухих швидкодіючих дріжджів
  • щіпка солі (1 ч.л. солі для несладкого варіанту)
  • рослинна олія для смаження

Рецепт приготування:

  1. Підігріти молоко до теплої температури (близько 40С), додати цукор і дріжджі, ретельно змішати. Залишити суміш на 15 хвилин в теплому місці.
  2. Яйця залишити на 15 хвилин в теплі, щоб вони були кімнатної температури. Вершкове масло залишити на 15 хвилин в теплі, щоб воно повністю розтопилося.
  3. Вбити яйця в дріжджову суміш і ретельно змішати до однорідності. Просіяти борошно через сито і додавати його поступово до отриманої рідини, помішуючи вінчиком, доки тісто не стане однорідним.
  4. Поступово вводити розтоплене вершкове масло до тіста, ретельно змішуючи. Залишити дріжджове тісто на пампушки на 15 хвилин в теплому місці.
  5. Додати на сковороду близько 50 мл рослинної олії і розігріти її на вогні. Відрізати невеликі шматочки тіста та викладати їх на сковороду з розігрітою олією. Смажити пампушки на сковороді до золотистої скоринки з обох сторін.
  6. Готові пампушки виймати зі сковороди та складати на тарілку, покриту паперовим рушником, щоб забрати надмірну олію. Повторювати процес з рештою тіста.
  7. Пампушки на сковороді готові! Серветочки можна зняти, коли вони трохи охолонуть.