Пампушки на молоці

Пампушки на молоці
4.5
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • близько 300 г борошна
  • 250 мл молока
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • щіпка солі
  • цукрова пудра для посипання (опціонально)
  • вершкове масло для змащування пампушок

Рецепт приготування:

  1. Підігрійте молоко до теплої температури (35-40°С). Додайте цукор та дріжджі, ретельно розмішайте до повного розчинення. Закрийте миску харчовою плівкою та залиште в теплому місці на 10-15 хвилин.
  2. Просійте близько 200 г борошна над молочною сумішшю та замісіть м'якеньке тісто за допомогою віночка або ложки. Знову закрийте миску плівкою та залиште ще на 30 хвилин в теплі.
  3. Після вказаного часу просійте залишок борошна (100 г), додайте сіль та знову перемішайте виделкою. Закрийте тісто плівкою та залиште його тепер на 4-5 годин (принаймні 2-3 години).
  4. Коли тісто добре підійде, зніміть плівку та обімніть його руками, змащеними рослинним маслом. Розбийте його на 5 рівних частин та сформуйте з кожної частини кульку, розтягуючи її пальцями (руки слід змащувати рослинним маслом, щоб тісто не прилипало).
  5. Розігрійте на сковороді близько 3-4 ст. л. рослинного масла і обсмажте всі 5 молочних пишок до золотистості з обох сторін (на середньому вогні).
  6. Після смаження позбавте кожну пишку від надлишку масла за допомогою серветки або паперового рушника. Подавайте пишки з молоком до столу гарячими, посипавши цукровою пудрою або поливши медом. Смачного!

Цікавий факт:

Молочні пишки є популярною стравою в українській кухні. Їх готують не лише вдома, але й у багатьох кав'ярнях та пекарнях по всій країні. Ця делікатесна випічка зазвичай подається з кавою або гарячим шоколадом, даруючи вам незабутні моменти задоволення та радості. Спробуйте свої сили у приготуванні цього класичного українського десерту та порадуйте своїх близьких чудовим смаком!