Пампушки на молоці

Кухня
Інгредієнти:
- близько 300 г борошна
- 250 мл молока
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- щіпка солі
- цукрова пудра для посипання (опціонально)
- вершкове масло для змащування пампушок
Рецепт приготування:
- Підігрійте молоко до теплої температури (35-40°С). Додайте цукор та дріжджі, ретельно розмішайте до повного розчинення. Закрийте миску харчовою плівкою та залиште в теплому місці на 10-15 хвилин.
- Просійте близько 200 г борошна над молочною сумішшю та замісіть м'якеньке тісто за допомогою віночка або ложки. Знову закрийте миску плівкою та залиште ще на 30 хвилин в теплі.
- Після вказаного часу просійте залишок борошна (100 г), додайте сіль та знову перемішайте виделкою. Закрийте тісто плівкою та залиште його тепер на 4-5 годин (принаймні 2-3 години).
- Коли тісто добре підійде, зніміть плівку та обімніть його руками, змащеними рослинним маслом. Розбийте його на 5 рівних частин та сформуйте з кожної частини кульку, розтягуючи її пальцями (руки слід змащувати рослинним маслом, щоб тісто не прилипало).
- Розігрійте на сковороді близько 3-4 ст. л. рослинного масла і обсмажте всі 5 молочних пишок до золотистості з обох сторін (на середньому вогні).
- Після смаження позбавте кожну пишку від надлишку масла за допомогою серветки або паперового рушника. Подавайте пишки з молоком до столу гарячими, посипавши цукровою пудрою або поливши медом. Смачного!
Цікавий факт:
Молочні пишки є популярною стравою в українській кухні. Їх готують не лише вдома, але й у багатьох кав'ярнях та пекарнях по всій країні. Ця делікатесна випічка зазвичай подається з кавою або гарячим шоколадом, даруючи вам незабутні моменти задоволення та радості. Спробуйте свої сили у приготуванні цього класичного українського десерту та порадуйте своїх близьких чудовим смаком!