Перем'ячі

Перем'ячі
3.9
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для перем'ячів:

  • 1 кг борошна
  • 0,5 л молока
  • 30 г свіжих дріжджів
  • 60-70 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі

Начинка для перем'ячів:

  • 0,5 кг баранини або яловичини
  • 300 г цибулі
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Молоко підігріти до 40°C, додати цукор і дріжджі, добре розмішати і залишити на 15 хвилин у теплому місці. Після 15 хвилин додати яйце кімнатної температури, влити розтоплене вершкове масло (трохи тепле), сіль і половину борошна. Ретельно змішати і залишити на півгодини в теплі.
  2. Потім додати залишок борошна (може знадобитися трохи менше або більше), добре замісити, накрити харчовою плівкою і залишити на годину-півтори в теплому місці (до 35°C). Уникайте при цьому сквозняків!
  3. Для начинки перем'ячів найкраще використовувати баранину, але при її відсутності можна взяти яловичину. Пропустити нарізане на шматки м'ясо через м'ясорубку з великими отворами разом з очищеною цибулею. Посолити і поперчити начинку за смаком, можна додати улюблені спеції для м'яса.
  4. Тісто, що підійшло, обім'яти на столі, підсипаному борошном, сформувати в ковбаску (найкраще формувати тильною частиною долоні) і нарізати ножем на шматочки однакового розміру.
  5. Кожний шматочок розкатати у коржик, покласти по центру трохи начинки. Завернути тісто з країв до центру і добре закріпити, щоб воно не розпалося під час смаження.
  6. На сковороді розігріти приблизно 150 мл рослинної олії, викласти перем'ячі отворами вниз, смажити близько 2 хвилин на сильному вогні.
  7. Після цього перевернути пиріжки отворами вгору і смажити до готовності на середньому вогні. При цьому в начинку кожного пиріжка потрібно влити по 1 ст.л. киплячої олії, в якій на той момент смажаться перем'ячі.
  8. Перекласти готові вироби на паперовий рушник, щоб він вбрав зайву олію, і дати їм трохи полежати. Подавати перем'ячі з м'ясом до столу теплими. Смачного!

Тепер, коли ви оволоділи цим чудовим рецептом, не забувайте вдосконалювати його, додавши свій власний нюанс смаку. Можливо, ви бажаєте спробувати різні види начинки, або замінити дріжджі на соду для іншого смаку. Поділіться вашими враженнями і насолоджуйтесь справжньою українсько-татарською кухнею!