Рагу з кальмарів, болгарського перцю та помідорів
Кухня
Інгредієнти:
- соєвий соус - 3 ст.л.
- кальмари, нарізані кільцями - 420 г
- рафінована олія - 4 ст. л.
- болгарський зелений перець - 2 шт.
- гілочки зеленого базиліка - 3 шт.
- помідори - 2 шт.
- болгарський червоний перець - 2 шт.
- темний бальзамічний оцет - 1 ст. л.
- зубчики часнику - 2 шт.
- цукіні - 1 шт.
Рецепт приготування:
- Всі стручки болгарського перцю розрізати уздовж на половинки, видалити у них насіння, потім нарізати ці овочі невеликими кубиками, після чого промити помідори та цукіні, нарізати їх дрібно.
- Поставити на середній вогонь глибоку сковороду з товстим дном, розігріти в ній необхідну кількість олії, додати нарізані овочі, обсмажувати їх до м'якості при регулярному помішуванні кілька хвилин, потім влити бальзамічний оцет та необхідну кількість соєвого соусу, добре перемішати все.
- Дрібно порубати очищені зубчики часнику, після чого відправити їх на сковороду разом з кальмарами, зменшити вогонь. Продовжити процес приготування при періодичному помішуванні ще сім хвилин.
- Додати до сковороди подрібнений базилік, перемішати приготовлене рагу з кальмарами, потім подавати його в гарячому вигляді з розсипчастим рисом.
Цікавий факт про кальмарів:
Кальмари - не тільки смачний, але й дуже корисний продукт. Вони містять багато білка, вітамінів групи B, а також мікроелементи, такі як йод, калій, залізо та фосфор. Ці морські мешканці вважаються джерелом високоякісного білка, яке легко засвоюється організмом, роблячи їх ідеальним вибором для дієтичного харчування.