Рагу з кальмарів, болгарського перцю та помідорів

Рагу з кальмарів, болгарського перцю та помідорів
4.6
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • соєвий соус - 3 ст.л.
  • кальмари, нарізані кільцями - 420 г
  • рафінована олія - 4 ст. л.
  • болгарський зелений перець - 2 шт.
  • гілочки зеленого базиліка - 3 шт.
  • помідори - 2 шт.
  • болгарський червоний перець - 2 шт.
  • темний бальзамічний оцет - 1 ст. л.
  • зубчики часнику - 2 шт.
  • цукіні - 1 шт.

Рецепт приготування:

  1. Всі стручки болгарського перцю розрізати уздовж на половинки, видалити у них насіння, потім нарізати ці овочі невеликими кубиками, після чого промити помідори та цукіні, нарізати їх дрібно.
  2. Поставити на середній вогонь глибоку сковороду з товстим дном, розігріти в ній необхідну кількість олії, додати нарізані овочі, обсмажувати їх до м'якості при регулярному помішуванні кілька хвилин, потім влити бальзамічний оцет та необхідну кількість соєвого соусу, добре перемішати все.
  3. Дрібно порубати очищені зубчики часнику, після чого відправити їх на сковороду разом з кальмарами, зменшити вогонь. Продовжити процес приготування при періодичному помішуванні ще сім хвилин.
  4. Додати до сковороди подрібнений базилік, перемішати приготовлене рагу з кальмарами, потім подавати його в гарячому вигляді з розсипчастим рисом.

Цікавий факт про кальмарів:

Кальмари - не тільки смачний, але й дуже корисний продукт. Вони містять багато білка, вітамінів групи B, а також мікроелементи, такі як йод, калій, залізо та фосфор. Ці морські мешканці вважаються джерелом високоякісного білка, яке легко засвоюється організмом, роблячи їх ідеальним вибором для дієтичного харчування.