Рецепт приготування білої риби в кокосовому соусі на пару

Рецепт приготування білої риби в кокосовому соусі на пару
3.9
(11)
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • філе білої риби (сом) — 0,5 кг
  • велика банка кокосового молока — 1 шт.
  • нарубаний лимонний сорго — 2 ст. л.
  • порошок куркуми — 0,5 ч. л.
  • рибний соус — 2 ст. л.
  • цукор - 1 ст. л.
  • червоний перець у порошку — за смаком
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • перемелений чорний перець
  • лист лайма-каффір — 2 шт.
  • шматочки свіжого кореня галангалу — 3 шт.
  • зубчик часнику, нарубаний — 1 шт.
  • нарубана червона цибуля — 1 шт.
  • бананові листя або листова капуста для загортання

Рецепт приготування:

  1. Посипте філе сіллю та перцем. Відставте вбік.
  2. У блендері змішайте цибулю, часник, листя лайма, галангал, куркуму, лимонне сорго, рибний соус, красний перець, додайте кокосове молоко і перетворіть усе це на однорідний соус. Вилийте соус у антипригарний соусник. Соус-основа цієї страви.
  3. Варіть соус до загустіння, зніміть з вогню. Половину соусу вилийте на рибне філе і перемішайте. Якщо у вас листова капуста, замочіть листя у теплій воді і обсушіть. Якщо у вас бананові листя, вимийте і обсушіть, наріжте на шматки розміром з тарілку. Розкладіть листя і покладіть рибу в центр.
  4. Ретельно загорніть кожен лист у вигляді пакета і закріпіть, щоб не розгортався.
  5. Перекладіть рибу в пароварку і варіть одну годину.
  6. За п'ять хвилин до готовності проколіть виделкою отвір у середині кожного пакета.
  7. Влийте через отвір залишений соус у кожен пакет і закрийте кришку пароварки. Готуйте ще п'ять хвилин і подавайте з білим рисом.

Цікаво:

Бананові листя, які використовуються в цьому рецепті, не лише додають неповторний аромат страві, але й служать екологічною альтернативою традиційній упаковці. Вони природним чином розкладаються, що робить їх відмінним вибором для тих, хто прагне зменшити свій вплив на довкілля. Використання бананових листів для загортання та приготування їжі — це традиція, що нараховує сотні років у багатьох культурах Азії та Латинської Америки, де вони цінуються за свої антибактеріальні властивості та здатність зберігати вологу всередині, забезпечуючи надзвичайну соковитість та аромат страв.