Ароматна страва зі свинини з чебрецем та апельсиновим соком

Ароматна страва зі свинини з чебрецем та апельсиновим соком
4.4
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • свинячі ребра - 2 шт.
  • гілочки свіжого чебрецю - 5 шт.
  • ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • апельсиновий сік - 1 склянка
  • мелений чорний перець - за смаком
  • топлене масло для смаження
  • карбонат свинячий на кісточці - за бажанням
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. У великій сковороді розігріти трохи топленого масла. Тим часом, нарізати очищену цибулю напівкільцями.
  2. Як тільки цибуля на сковороді стане дуже м'якою, відсунути її від центру сковороди, потім у середину викласти свинячі ребра та, за бажанням, карбонат на кісточці, легко поперчити все та трохи посолити.
  3. Смажити свинину з обох сторін до утворення золотистої скоринки, потім зменшити вогонь, влити в сковороду проціджений апельсиновий сік. Нарізати промитий свіжий чебрець, насипати його в сковороду, закрити сковороду кришкою та тушкувати свинячі ребра та шматки карбонату на дуже слабкому вогні з епізодичним помішуванням. Як тільки апельсиновий соус у сковороді загусне, перелити його в глибоку тарілку, викласти в цю ж посудину свинячі шматочки, посипати за бажанням цю м'ясну страву свіжою зеленню, подавати до столу.

Додаткові поради:

Свіжий чебрець можна замінити сушеним, але варто пам'ятати, що сушений чебрець має більш концентрований аромат, тому його потрібно додавати з обережністю. Якщо ви хочете додати більше цитрусової свіжості до страви, спробуйте додати трохи тертої апельсинової цедри разом з соком. Це додасть додатковий аромат і зробить смак ще більш насиченим.