Ароматна страва зі свинини з чебрецем та апельсиновим соком
Кухня
Інгредієнти:
- свинячі ребра - 2 шт.
- гілочки свіжого чебрецю - 5 шт.
- ріпчаста цибуля - 2 шт.
- апельсиновий сік - 1 склянка
- мелений чорний перець - за смаком
- топлене масло для смаження
- карбонат свинячий на кісточці - за бажанням
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- У великій сковороді розігріти трохи топленого масла. Тим часом, нарізати очищену цибулю напівкільцями.
- Як тільки цибуля на сковороді стане дуже м'якою, відсунути її від центру сковороди, потім у середину викласти свинячі ребра та, за бажанням, карбонат на кісточці, легко поперчити все та трохи посолити.
- Смажити свинину з обох сторін до утворення золотистої скоринки, потім зменшити вогонь, влити в сковороду проціджений апельсиновий сік. Нарізати промитий свіжий чебрець, насипати його в сковороду, закрити сковороду кришкою та тушкувати свинячі ребра та шматки карбонату на дуже слабкому вогні з епізодичним помішуванням. Як тільки апельсиновий соус у сковороді загусне, перелити його в глибоку тарілку, викласти в цю ж посудину свинячі шматочки, посипати за бажанням цю м'ясну страву свіжою зеленню, подавати до столу.
Додаткові поради:
Свіжий чебрець можна замінити сушеним, але варто пам'ятати, що сушений чебрець має більш концентрований аромат, тому його потрібно додавати з обережністю. Якщо ви хочете додати більше цитрусової свіжості до страви, спробуйте додати трохи тертої апельсинової цедри разом з соком. Це додасть додатковий аромат і зробить смак ще більш насиченим.