Картопляні стожки
Час приготування:
50 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- яйце - 1 шт.
- молоко - 100 мл
- хліб - 3 шматочки
- йогурт (натуральний) - 2 ст.л.
- сік лимона - 0,5 ч.л.
- гірчиця - 0,5 ч.л.
- рослинна (можна оливкова) олія - 1 ст.л.
- сіль і перець - за смаком
- фарш (будь-який) - 500 г
- картопля - 2 шт.
- ріпчаста цибуля - 2 шт.
- сир - 100 г
- кріп - 0,5 пучка
Рецепт приготування:
- Перш за все замішується майонез з йогурту, гірчиці, лимонного соку, рослинної (або оливкової) олії.
- Шматочки хліба замочуються в молоці на 5-6 хвилин, трохи віджимаються і додаються в глибоку миску до фаршу та сирого курячого яйця. Все ретельно перемішується.
- Ріпчасту цибулю (одну головку) пропускають через м'ясорубку і перекладають до решти інгредієнтів. Вимитий і просушений кріп дрібно шинкують.
- Другу цибулину дрібно нарізають і обсмажують до гарного насиченого кольору.
- Очищену картоплю та сир слід натерти на крупній тертці.
- З фаршу формуються глибокі невеликі ємності, на дно яких викладаються шарами цибуля, картопля, сир і майонез.
- На лист кладеться пергамент, і на нього викладаються м'ясні стожки.
- Страва випікається близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готові стожки посипаються свіжим кропом (за бажанням). Смачного!
Доповнення:
М'ясні стожки - це чудова альтернатива традиційним котлетам або запіканці. Така страва не тільки ситна та поживна, але й виглядає дуже оригінально на столі. Використання домашнього майонезу замість магазинного не лише збагачує смак, але й робить страву більш здоровою. Можна експериментувати з різними видами фаршу (курячий, свинячий, яловичий) або навіть комбінувати декілька видів для отримання унікального смаку. Додавання спецій та зелені дозволить кожному разу відкривати нові грані знайомих продуктів.