Картопляні стожки

Картопляні стожки
3.8
(8)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.
  • молоко - 100 мл
  • хліб - 3 шматочки
  • йогурт (натуральний) - 2 ст.л.
  • сік лимона - 0,5 ч.л.
  • гірчиця - 0,5 ч.л.
  • рослинна (можна оливкова) олія - 1 ст.л.
  • сіль і перець - за смаком
  • фарш (будь-який) - 500 г
  • картопля - 2 шт.
  • ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • сир - 100 г
  • кріп - 0,5 пучка

Рецепт приготування:

  1. Перш за все замішується майонез з йогурту, гірчиці, лимонного соку, рослинної (або оливкової) олії.
  2. Шматочки хліба замочуються в молоці на 5-6 хвилин, трохи віджимаються і додаються в глибоку миску до фаршу та сирого курячого яйця. Все ретельно перемішується.
  3. Ріпчасту цибулю (одну головку) пропускають через м'ясорубку і перекладають до решти інгредієнтів. Вимитий і просушений кріп дрібно шинкують.
  4. Другу цибулину дрібно нарізають і обсмажують до гарного насиченого кольору.
  5. Очищену картоплю та сир слід натерти на крупній тертці.
  6. З фаршу формуються глибокі невеликі ємності, на дно яких викладаються шарами цибуля, картопля, сир і майонез.
  7. На лист кладеться пергамент, і на нього викладаються м'ясні стожки.
  8. Страва випікається близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.
  9. Готові стожки посипаються свіжим кропом (за бажанням). Смачного!

Доповнення:

М'ясні стожки - це чудова альтернатива традиційним котлетам або запіканці. Така страва не тільки ситна та поживна, але й виглядає дуже оригінально на столі. Використання домашнього майонезу замість магазинного не лише збагачує смак, але й робить страву більш здоровою. Можна експериментувати з різними видами фаршу (курячий, свинячий, яловичий) або навіть комбінувати декілька видів для отримання унікального смаку. Додавання спецій та зелені дозволить кожному разу відкривати нові грані знайомих продуктів.