М'ясо по-французьки зі свинини
Кухня
Інгредієнти:
- свинина м'якоть — 500 г
- твердий сир — 100 г
- цибуля — 3-5 шт.
- майонез — для змащування
- сіль, чорний перець — за смаком
- зелень — для прикраси
- оцет — 3 ст.л.
- вода — 1 склянка
Рецепт приготування:
- Цибулю очищаємо та нарізаємо тонкими напівкільцями. Маринуємо чверть години у суміші охолодженої води та оцту.
- М'ясо трохи підморожуємо. Так буде легше нарізати пластини товщиною в 5-6 мм.
- Свинину посипаємо спеціями та відбиваємо з обох боків. Так сіль і перець проникнуть всередину м'яса.
- Викладаємо відбивні на дно форми, зверху посипаємо цибулею. Заливаємо майонезом і запікаємо 20 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
- Для створення золотистої скоринки посипаємо страву тертим сиром. Сир краще не шкодувати.
- Після того як страва пробуде в духовці ще 15 хвилин, можна подавати м'ясо по-французьки до столу, прикрасивши порції зеленою цибулею та іншою зеленню.
- Якщо додати в страву картоплю, також вийде дуже смачно.
- Раніше багатіям м'ясо подавали з грибами та замінювали майонез соусом Бешамель. Створити особливу родзинку свинині допоможуть ананаси, апельсини, яблука або груші, прокладені під сирною скоринкою.
Цікаво:
Рецепт м'яса по-французьки має багато варіацій і адаптацій у різних кухнях світу. Секрет його популярності — у простоті приготування та можливості експериментувати з інгредієнтами. Від класики до екзотики — кожен може створити свою унікальну версію цієї страви, додавши інгредієнти за власним смаком.