М'ясо по-французьки зі свинини

М'ясо по-французьки зі свинини
3.9
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • свинина м'якоть — 500 г
  • твердий сир — 100 г
  • цибуля — 3-5 шт.
  • майонез — для змащування
  • сіль, чорний перець — за смаком
  • зелень — для прикраси
  • оцет — 3 ст.л.
  • вода — 1 склянка

Рецепт приготування:

  1. Цибулю очищаємо та нарізаємо тонкими напівкільцями. Маринуємо чверть години у суміші охолодженої води та оцту.
  2. М'ясо трохи підморожуємо. Так буде легше нарізати пластини товщиною в 5-6 мм.
  3. Свинину посипаємо спеціями та відбиваємо з обох боків. Так сіль і перець проникнуть всередину м'яса.
  4. Викладаємо відбивні на дно форми, зверху посипаємо цибулею. Заливаємо майонезом і запікаємо 20 хвилин у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці.
  5. Для створення золотистої скоринки посипаємо страву тертим сиром. Сир краще не шкодувати.
  6. Після того як страва пробуде в духовці ще 15 хвилин, можна подавати м'ясо по-французьки до столу, прикрасивши порції зеленою цибулею та іншою зеленню.
  7. Якщо додати в страву картоплю, також вийде дуже смачно.
  8. Раніше багатіям м'ясо подавали з грибами та замінювали майонез соусом Бешамель. Створити особливу родзинку свинині допоможуть ананаси, апельсини, яблука або груші, прокладені під сирною скоринкою.

Цікаво:

Рецепт м'яса по-французьки має багато варіацій і адаптацій у різних кухнях світу. Секрет його популярності — у простоті приготування та можливості експериментувати з інгредієнтами. Від класики до екзотики — кожен може створити свою унікальну версію цієї страви, додавши інгредієнти за власним смаком.