Омлет з кабачками та творогом: легкий та корисний рецепт
Кухня
Влітку потрібно їсти якнайбільше сезонних овочів, щоб запастися на зиму вітамінами. Омлет з кабачками та сиром - це смачна та корисна вечеря, сніданок або обід, який під силу приготувати навіть дитині.
Інгредієнти:
- 400 гр кабачків
- 4 яйця
- 130 гр сиру будь-якої жирності
- 3 зубчики часнику
- невеликий пучок петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Кабачки вимити і натерти на великій тертці (старі плоди потрібно очистити від щільної шкірки та насіння). Скласти терті кабачки в миску, додати маленьку ложку солі, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
- Часник очистити і дрібно нарізати ножем або натерти на дрібній тертці. Петрушка промити і дрібно нарізати. Сир протерти через сито або розім'яти вилкою.
- Злити рідину, що утворилася з тертих кабачків, перекласти їх в сито і ретельно віджати. Повернути їх у миску, додати сир, часник, петрушку та перемішати.
- Яйця вбити в окрему миску, додати сіль і перець за смаком, збовтати віночиком або виделкою до однорідності. Влити яєчну суміш до кабачків і перемішати. Сковороду змастити 1 ст. олії і поставити на сильний вогонь.
- На сковороду з розігрітою олією перелити всю кабачкову масу, зменшити вогонь до середнього і накрити кришкою сковороду. Готувати кабачковий омлет приблизно 15 хвилин на помірному вогні під кришкою.
- Зняти кришку, перекласти готову страву на тарілку та нарізати порційними шматочками. Подавати омлет з кабачками до гарячого столу. Смачного!
Кабачки - це відмінний джерело вітаміну С, а також важливих мінералів, таких як калій та магній. Творог - багатий білком, кальцієм та іншими корисними речовинами, необхідними для зміцнення кісток та м'язів.