Оладки з гарбуза та яблук

Оладки з гарбуза та яблук
3.4
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза
  • 1 велике яблуко
  • 120 мл молока
  • 4 ст.л. борошна
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. цукру
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння та натріть на великій тертці. Також очистіть яблуко від шкірки та серцевини та натріть його м'яку частину на такій самій  тертці.
  2. Змішайте яблуко та гарбуз разом з додаванням цукру. Залиште цю суміш на 10-15 хвилин та потім вичавіть з неї сік.
  3. Додайте у отриману масу яйце, сіль та борошно. Ретельно перемішайте, щоб отримати однорідну масу.
  4. Налийте на сковороду 3-4 ст.л. рослинної олії та розігрійте на сильному вогні.
  5. Викладіть декілька оладок на розігріту сковороду та зменшіть вогонь до середнього. Смажте оладки з обох сторін до рум'яності, після чого перекладіть на рушник або паперову серветку, щоб вбрати надмірний жир.
  6. Подавайте оладки з гарбузом та яблуками теплими, поливши медом та посипавши кунжутом.

Оладки з гарбузом та яблуками - це не тільки смачний, але й корисний варіант для сніданку. Гарбуз містить в собі велику кількість вітаміну А, який необхідний для здоров'я очей, а також має антиоксидантні властивості. Яблука, зі свого боку, багаті вітаміном С, який підтримує імунну систему та сприяє здоров'ю шкіри.

Окрім меду та кунжуту, на оладки можна додати й інші топінги за смаком, наприклад, ягоди, горіхи чи шматочки фруктів. Також, якщо хочете зробити оладки ще більш корисними, то можете замінити звичайне пшеничне борошно на борошно з цільного зерна.

Цей рецепт - ідеальний вибір для тих, хто любить ситні та смачні сніданки, але не має багато часу на приготування. Приготуйте оладки з гарбузом та яблуками у вихідні та насолоджуйтесь смаком та користю для здоров'я!