Смачні та пухкі оладки на сироватці без яєць - простий рецепт для всієї родини
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л сироватки
- 400-450 гр борошна
- 2 ст.л. цукру
- 1 ч.л. соди
- 0,5 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Сироватку влити в каструлю, додати сіль із цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до гарячого стану приблизно 70-80С, але не доводячи до кипіння.
- Зняти каструлю з вогню і поступово додати до сироватки все борошно, просіюючи його через сито. Наприкінці додати соду, перемішати і залишити тісто на оладки приблизно на 10 хвилин.
- У сковорідку влити близько 100 мл олії та поставити на вогонь. У розігріту олію викласти кілька оладок (по 1 ст.л. тіста на кожну порцію) та смажити їх на середньому вогні до рум'яності з обох боків. Набирати тісто потрібно ложкою знизу вгору, не розмішуючи його.
- Перекласти оладки на паперовий рушник або серветку, щоб прибрати зайву олію. Таким чином просмажити тісто, що залишилося, і просочити вироби від зайвого жиру.
- Подавати готові оладки на сироватці до столу теплими, поливши медом, джемом або згущеним молоком. Смачного!
Оладки на сироватці - це не тільки простий рецепт, але й корисна страва, особливо для тих, хто звертає увагу на своє здоров'я та харчування. Сироватка містить білок, який не міститься в молоці, вітаміни та мінерали, що допомагають зберегти здоров'я кісток та імунної системи. Крім того, оладки на сироватці не містять яєць, що робить їх відмінним вибором для веганів та алергіків на яйця.