Мариновані баклажани "Як гриби"
Кухня
Інгредієнти:
- 5 кг баклажанів
- 0,5 кг репчастої цибулі
- 0,5 л чистої води
- 5-6 головок часнику
- 120 мл оцту 9%
- 3-4 ст.л. солі
- рослинна олія - за бажанням
- 2 лаврових листа
- кілька горошин чорного перцю
Рецепт приготування:
- Очистіть баклажани від шкірки, наріжте їх довгими смужками товщиною близько 1-1,5 см, а потім поріжте на шматочки приблизно 2-3 см (як грибні ніжки). Положіть нарізані баклажани в велику миску, додайте сіль і перемішайте. Накрийте миску кришкою і залиште на 2-3 години.
- Поки баклажани маринуються, очистіть і наріжте цибулю тонкими напівкільцями, часник очистіть і поріжте тонкими полосками. Злийте сік, що з'явився з баклажанів, відіжміть їх і посмажте на середньому вогні в маленькій кількості рослинної олії до золотистого кольору (смажте маленькими партіями).
- У стерильних банках, пошарово покладіть баклажани, смажену цибулю та часник (3-4 см баклажанів, потім цибулю з часником, знову баклажани, цибулю з часником і т.д.), заповнюючи їх до самого верху.
- Кришки для консервації потрібно прокип'ятити протягом 10 хвилин.
- У окремій каструлі змішайте воду з лавровими листами, горошинами перцю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання влийте оцет та одразу ж зніміть каструлю з вогню.
- Залийте вміст банок киплячим маринадом, закрийте кришками і поставте їх на дно великої каструлі, перед цим вкладіть на дно складений у декілька разів рушник. Влийте в каструлю воду (по рівень верху банок), нагріту до температури скла, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
- Стерилізуйте банки з баклажанами "як гриби" приблизно 15 хвилин після закипання. Виймайте банки одну за одною з киплячої води, закривайте кришками, переверніть дном догори і оберніть ковдрою. Залиште банки в такому положенні до повного охолодження. Зберігайте мариновані баклажани разом з іншими заготівлями на зиму в прохолодному і темному місці.
Мариновані баклажани "як гриби" на зиму - це чудова ідея для зберігання цього овоча на період відсутності свіжих баклажанів. Цей рецепт, який займе трохи часу, ускладнений процесом маринування, стане відмінним варіантом для тих, хто любить смак консервованих грибів. Заготівля маринованих баклажанів "як гриби" може бути використана в якості самостійної страви, або ж додана до інших страв для підвищення їх смаку та користі.