Оладки на йогурті

Оладки на йогурті
4.7
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 200 мл йогурту
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 1 ст.л. цукру (за смаком)
  • 0,5 ч.л. соди
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. У одній мисці змішайте йогурт, яйця та цукор (якщо йогурт достатньо солодкий, цукор можна не додавати, або, навпаки, якщо йогурт не солодкий, подвоїть кількість цукру). Збийте віночком або виделкою до однорідності.
  2. Додайте рослинне масло, сіль та соду, перемішайте. Поступово додайте до отриманої маси борошно. За бажанням, можна додати щіпку ваніліну. Залиште тісто на оладки протягом 5-10 хвилин.
  3. Поки тісто підходить, розігрійте сковорідку з 1-2 ст.л. рослинного масла. Ложкою викладіть на сковорідку кілька оладок. Смажте їх до золотистого кольору з обох сторін на середньому вогні.
  4. Перекладіть оладки на тарілку, накрийте їх мискою, щоб вони повільніше охолоджувалися. Додайте ще ложку масла на сковорідку і викладіть нову порцію тіста. Таким чином смажте оладки до кінця, поки тісто не закінчиться.
  5. Подавайте оладки на йогурті до столу теплими, поливши їх сметаною, джемом, медом або йогуртом. Смачного!

Цікавий факт:

Оладки - це популярна страва у багатьох країнах світу. Вони мають різні варіації та назви, наприклад, в Америці їх називають панкейки, в Індії - парапу, а в Ізраїлі - малавех. Оладки можна готувати з різних інгредієнтів, приправляти їх різними соусами, створюючи унікальний смак кожного наступного разу.