Оладки на йогурті
Кухня
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 200 мл йогурту
- 2 яйця
- 2 ст.л. рослинного масла
- 1 ст.л. цукру (за смаком)
- 0,5 ч.л. соди
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- У одній мисці змішайте йогурт, яйця та цукор (якщо йогурт достатньо солодкий, цукор можна не додавати, або, навпаки, якщо йогурт не солодкий, подвоїть кількість цукру). Збийте віночком або виделкою до однорідності.
- Додайте рослинне масло, сіль та соду, перемішайте. Поступово додайте до отриманої маси борошно. За бажанням, можна додати щіпку ваніліну. Залиште тісто на оладки протягом 5-10 хвилин.
- Поки тісто підходить, розігрійте сковорідку з 1-2 ст.л. рослинного масла. Ложкою викладіть на сковорідку кілька оладок. Смажте їх до золотистого кольору з обох сторін на середньому вогні.
- Перекладіть оладки на тарілку, накрийте їх мискою, щоб вони повільніше охолоджувалися. Додайте ще ложку масла на сковорідку і викладіть нову порцію тіста. Таким чином смажте оладки до кінця, поки тісто не закінчиться.
- Подавайте оладки на йогурті до столу теплими, поливши їх сметаною, джемом, медом або йогуртом. Смачного!
Цікавий факт:
Оладки - це популярна страва у багатьох країнах світу. Вони мають різні варіації та назви, наприклад, в Америці їх називають панкейки, в Індії - парапу, а в Ізраїлі - малавех. Оладки можна готувати з різних інгредієнтів, приправляти їх різними соусами, створюючи унікальний смак кожного наступного разу.