Млинці на сухих дріжджах

Кухня
Інгредієнти:
- 400 мл молока
- 300 г борошна
- 3 яйця
- 100 мл рослинної олії
- 50 г цукру
- 7 г сухих дріжджів
- 1 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Розбити яйця в миску, додати до них сіль та цукор, влити 300 мл молока і ретельно збити віночком або виделкою до повного розчинення цукру.
- Просіяти борошно через сито разом із сухими дріжджами, потім помішати віночком, доки не отримаєте густу консистенцію. Поступово додавати ще 100 мл молока та 100 мл води, а потім рослинну олію, та добре перемішати.
- Накрити тісто кришкою або рушником і залишити на годину в теплому місці (можна залишити його підійматися в духовці при 40°C). Через годину тісто з сухими дріжджами повинно піднятися вдвічі. Помішати його ложкою і залишити в теплому місці, доки воно не утворить бульбашки.
- Після того, як тісто утворить бульбашки (півгодини-година), не перемішувати його. Набрати тісто віднизу вгору великою ложкою (або ополоником), рівномірно розподілити на розігріту сковороду (змащену рослинною олією за допомогою силіконової щітки) і смажити на високому вогні до того, як верх млинця не підсохне і низ не підрум'яниться. Перевернути млинець та смажити з іншого боку до золотистості. Повторити цей процес з рештою тіста (не перемішуючи його). Готові млинці складайте стопкою.
- Подавати млинці до столу гарячими, зі згущеним молоком, джемом або варенням. Смачного!
Дріжджові млинці - це чудовий спосіб розпочати день або пригощати гостей під час вихідних. Вони можуть бути відмінним супутником для чаю, молока або кави. Експериментуйте з начинками та додатками, щоб створити свій власний неповторний смак. Насолоджуйтеся цими ніжними ласощами разом з близькими!