Млинці на сухих дріжджах

Млинці на сухих дріжджах
4.6
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл молока
  • 300 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 мл рослинної олії
  • 50 г цукру
  • 7 г сухих дріжджів
  • 1 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Розбити яйця в миску, додати до них сіль та цукор, влити 300 мл молока і ретельно збити віночком або виделкою до повного розчинення цукру.
  2. Просіяти борошно через сито разом із сухими дріжджами, потім помішати віночком, доки не отримаєте густу консистенцію. Поступово додавати ще 100 мл молока та 100 мл води, а потім рослинну олію, та добре перемішати.
  3. Накрити тісто кришкою або рушником і залишити на годину в теплому місці (можна залишити його підійматися в духовці при 40°C). Через годину тісто з сухими дріжджами повинно піднятися вдвічі. Помішати його ложкою і залишити в теплому місці, доки воно не утворить бульбашки.
  4. Після того, як тісто утворить бульбашки (півгодини-година), не перемішувати його. Набрати тісто віднизу вгору великою ложкою (або ополоником), рівномірно розподілити на розігріту сковороду (змащену рослинною олією за допомогою силіконової щітки) і смажити на високому вогні до того, як верх млинця не підсохне і низ не підрум'яниться. Перевернути млинець та смажити з іншого боку до золотистості. Повторити цей процес з рештою тіста (не перемішуючи його). Готові млинці складайте стопкою.
  5. Подавати млинці до столу гарячими, зі згущеним молоком, джемом або варенням. Смачного!

Дріжджові млинці - це чудовий спосіб розпочати день або пригощати гостей під час вихідних. Вони можуть бути відмінним супутником для чаю, молока або кави. Експериментуйте з начинками та додатками, щоб створити свій власний неповторний смак. Насолоджуйтеся цими ніжними ласощами разом з близькими!