Вівсяні млинці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л молока
- 2 яйця
- 300 г пшеничного (білого) борошна
- 100 г вівсяних пластівців
- 50 мл рослинного масла
- 2-3 ст.л. цукру
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- 1/3 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Перемеліть вівсяні пластівці у борошно за допомогою кавомолки або блендера; просійте це борошно через сито.
- Підігрійте третину молока, додайте до нього дріжджі з цукром та розмішайте. Залиште на 15 хвилин у теплому місці.
- У окрему миску розбийте сирі яйця та збийте віночком до однорідності. Поступово додайте половину залишку молока (теплого).
- Поступово додавайте половину сухої борошняної суміші, збиваючи віночком густе однорідне тісто. Під час змішування додайте решту молока та дріжджову опару.
- Залиште тісто настоятись принаймні на 2 години. Підготуйте сковороду, влийте та розігрійте рослинне масло на сильному вогні. Коли масло почне потріскувати, зніміть сковороду з вогню та додайте його (масло) до тіста, постійно перемішуючи за допомогою віночку.
- Налийте невелику кількість тіста на сковороду, змащену залишком масла та рівномірно розподіліть його по дну. Висмажте вівсяні млинці з обох сторін до золотистої скоринки.
- Подаємо гарячими до столу, поливаючи медом, згущеним молоком або йогуртом. Тепер ваш сніданок став ще смачнішим та ситнішим!
Підказка:
Експериментуйте з начинками - додайте до тіста свіжі ягоди, нарізані фрукти або горіхи, щоб зробити ці млинці ще більш смачними та поживними.