Вівсяні млинці

Вівсяні млинці
4.1
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л молока
  • 2 яйця
  • 300 г пшеничного (білого) борошна
  • 100 г вівсяних пластівців
  • 50 мл рослинного масла
  • 2-3 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • 1/3 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Перемеліть вівсяні пластівці у борошно за допомогою кавомолки або блендера; просійте це борошно через сито.
  2. Підігрійте третину молока, додайте до нього дріжджі з цукром та розмішайте. Залиште на 15 хвилин у теплому місці.
  3. У окрему миску розбийте сирі яйця та збийте віночком до однорідності. Поступово додайте половину залишку молока (теплого).
  4. Поступово додавайте половину сухої борошняної суміші, збиваючи віночком густе однорідне тісто. Під час змішування додайте решту молока та дріжджову опару.
  5. Залиште тісто настоятись принаймні на 2 години. Підготуйте сковороду, влийте та розігрійте рослинне масло на сильному вогні. Коли масло почне потріскувати, зніміть сковороду з вогню та додайте його (масло) до тіста, постійно перемішуючи за допомогою віночку.
  6. Налийте невелику кількість тіста на сковороду, змащену залишком масла та рівномірно розподіліть його по дну. Висмажте вівсяні млинці з обох сторін до золотистої скоринки.
  7. Подаємо гарячими до столу, поливаючи медом, згущеним молоком або йогуртом. Тепер ваш сніданок став ще смачнішим та ситнішим!

Підказка:

Експериментуйте з начинками - додайте до тіста свіжі ягоди, нарізані фрукти або горіхи, щоб зробити ці млинці ще більш смачними та поживними.