Млинці на молоці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л молока
- 3 яйця
- 300 г борошна
- 50 мл рослинної олії
- 1-2 ст.л. цукру (залежно від начинки)
- 1 ч.л. солі без гірки
Рецепт приготування:
- У миску розбийте яйця, додайте сіль та цукор (для солодких млинців візьміть трохи більше цукру) і збийте їх виделкою або міксером до однорідності.
- Додайте половину борошна, просіюючи його через сито, добре перемішайте, щоб утворилось густе тісто.
- Поступово додавайте близько 200 мл нагрітого молока, помішуючи тісто. Потім додайте залишок борошна, просіюючи його через сито, та долийте залишок молока, продовжуючи помішувати.
- Розігрійте рослинну олію на сковороді на великому вогні. Як тільки олія почне потріскувати, зніміть сковороду з вогню та дуже тоненьким струмочком доливайте олію в тісто, активно збиваючи його виделкою.
- Залиште тісто для млинців на молоці на 10-20 хвилин при кімнатній температурі. Розігрійте сковороду з тонким шаром олії на великому вогні.
- На розігріту сковороду налийте трохи менше половини ополоника тіста і розподіліть його рівномірним тонким шаром по сковороді. Смажте млинець до легкого золотистого кольору з обох сторін, перевертаючи його лопаткою.
- Перекладіть готовий млинець на тарілку та накрийте кришкою або мискою, щоб краї не висохли. На сковороду налійте наступну порцію тіста та смажте наступний млинець. Не потрібно змащувати сковороду більше олією.
- Таким чином, смажте млинці з залишку тіста, потім складайте їх у стопку. Після кожного млинця накривайте стопку мискою, щоб вони не остигали швидко і краї не висихали.
- Подаємо готові млинці на молоці до столу з будь-якою солодкою начинкою, джемом або соусом на ваш смак. Смачного!
Цікаве доповнення:
Молочні млинці є популярною стравою в багатьох країнах світу. Україна має свою унікальну версію цього десерту. На святі Масляної в Україні проводяться змагання зі смаження млинців, де учасники змагаються в швидкості та вмінні готувати смачні та рум'яні млинці. Традиційно, перший млинець варто підкидати високо, сподіваючись на щастя та достаток у році, що настає. Спробуйте цей український рецепт та пориньте у світ смаколиків традиційної української кухні!