Млинці на молоці

Млинці на молоці
4.3
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока
  • 3 яйця
  • 300 г борошна
  • 50 мл рослинної олії
  • 1-2 ст.л. цукру (залежно від начинки)
  • 1 ч.л. солі без гірки

Рецепт приготування:

  1. У миску розбийте яйця, додайте сіль та цукор (для солодких млинців візьміть трохи більше цукру) і збийте їх виделкою або міксером до однорідності.
  2. Додайте половину борошна, просіюючи його через сито, добре перемішайте, щоб утворилось густе тісто.
  3. Поступово додавайте близько 200 мл нагрітого молока, помішуючи тісто. Потім додайте залишок борошна, просіюючи його через сито, та долийте залишок молока, продовжуючи помішувати.
  4. Розігрійте рослинну олію на сковороді на великому вогні. Як тільки олія почне потріскувати, зніміть сковороду з вогню та дуже тоненьким струмочком доливайте олію в тісто, активно збиваючи його виделкою.
  5. Залиште тісто для млинців на молоці на 10-20 хвилин при кімнатній температурі. Розігрійте сковороду з тонким шаром олії на великому вогні.
  6. На розігріту сковороду налийте трохи менше половини ополоника тіста і розподіліть його рівномірним тонким шаром по сковороді. Смажте млинець до легкого золотистого кольору з обох сторін, перевертаючи його лопаткою.
  7. Перекладіть готовий млинець на тарілку та накрийте кришкою або мискою, щоб краї не висохли. На сковороду налійте наступну порцію тіста та смажте наступний млинець. Не потрібно змащувати сковороду більше олією.
  8. Таким чином, смажте млинці з залишку тіста, потім складайте їх у стопку. Після кожного млинця накривайте стопку мискою, щоб вони не остигали швидко і краї не висихали.
  9. Подаємо готові млинці на молоці до столу з будь-якою солодкою начинкою, джемом або соусом на ваш смак. Смачного!

Цікаве доповнення:

Молочні млинці є популярною стравою в багатьох країнах світу. Україна має свою унікальну версію цього десерту. На святі Масляної в Україні проводяться змагання зі смаження млинців, де учасники змагаються в швидкості та вмінні готувати смачні та рум'яні млинці. Традиційно, перший млинець варто підкидати високо, сподіваючись на щастя та достаток у році, що настає. Спробуйте цей український рецепт та пориньте у світ смаколиків традиційної української кухні!