Мариновані огірки без оцту

Мариновані огірки без оцту
4.4
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжих огірків
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 головка часнику (6-8 зубчиків)
  • пучок кропу
  • листя селери, лаврові та смородинові листочки - за бажанням

Рецепт приготування:

  1. Переберіть та добре промийте огірки.
  2. Покладіть чисті огірки у велику миску або каструлю та залийте холодною водою. Залиште їх на 1,5-2 години при кімнатній або прохолодній температурі.
  3. Якщо огірки дуже великі, їх слід розрізати навпіл перед замочуванням.
  4. Поки огірки відпочивають, очистіть зубчики часнику від шкірки та розріжте кожен зубчик навпіл.
  5. Промийте та дайте кропу висохнути.
  6. Покладіть у одну ємкість по 1 ст.л. солі та цукру.
  7. Залийте суміш 1 л окропу та розмішайте до повного розчинення сухого залишку.
  8. Воду з огірків злийте. Листя селери, смородини, а також лаврові листочки покладіть на дно каструлі. Зверху розкладіть половину кропу, потім всі огірки, зверху - залишок кропу, який посипте часником. Залийте все солодко-солоним розсолом.
  9. Покладіть на огірки у маринаді без оцту об'ємний предмет, щоб їх занурити (наприклад, менша каструля з наповненою водою банкою чи чайник). Залиште огірки маринуватися на ніч (10-14 годин) у холодильнику. Після цього можна виливати розсіл та подавати хрусткі мариновані огірки до столу як закуску. Смачного!

Цей рецепт маринованих огірків з часником та кропом - справжній смак літа! Ароматні та хрусткі, вони стануть ідеальною закускою на будь-якому святі чи пікніку. А додаток лаврових та смородинових листочків додає цьому рецепту особливий нюанс. Збережіть спогади про теплі дні, насолоджуючись смаком цих неймовірних маринованих огірків разом зі своєю родиною та друзями.