Мариновані огірки без оцту
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свіжих огірків
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 1 головка часнику (6-8 зубчиків)
- пучок кропу
- листя селери, лаврові та смородинові листочки - за бажанням
Рецепт приготування:
- Переберіть та добре промийте огірки.
- Покладіть чисті огірки у велику миску або каструлю та залийте холодною водою. Залиште їх на 1,5-2 години при кімнатній або прохолодній температурі.
- Якщо огірки дуже великі, їх слід розрізати навпіл перед замочуванням.
- Поки огірки відпочивають, очистіть зубчики часнику від шкірки та розріжте кожен зубчик навпіл.
- Промийте та дайте кропу висохнути.
- Покладіть у одну ємкість по 1 ст.л. солі та цукру.
- Залийте суміш 1 л окропу та розмішайте до повного розчинення сухого залишку.
- Воду з огірків злийте. Листя селери, смородини, а також лаврові листочки покладіть на дно каструлі. Зверху розкладіть половину кропу, потім всі огірки, зверху - залишок кропу, який посипте часником. Залийте все солодко-солоним розсолом.
- Покладіть на огірки у маринаді без оцту об'ємний предмет, щоб їх занурити (наприклад, менша каструля з наповненою водою банкою чи чайник). Залиште огірки маринуватися на ніч (10-14 годин) у холодильнику. Після цього можна виливати розсіл та подавати хрусткі мариновані огірки до столу як закуску. Смачного!
Цей рецепт маринованих огірків з часником та кропом - справжній смак літа! Ароматні та хрусткі, вони стануть ідеальною закускою на будь-якому святі чи пікніку. А додаток лаврових та смородинових листочків додає цьому рецепту особливий нюанс. Збережіть спогади про теплі дні, насолоджуючись смаком цих неймовірних маринованих огірків разом зі своєю родиною та друзями.