Баклажани з печерицями

Баклажани з печерицями
4.5
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 баклажани
  • 400 г печериць
  • 1 помідор (опціонально)
  • велика цибулина або 2 невеликі
  • невеликий пучок свіжої зелені (кроп, петрушка, кінза)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти: баклажани, гриби, помідор та зелень, промийте та обсушіть. Очистіть цибулину від лушпиння.
  2. Очистіть баклажани від кінців з обох сторін та, за необхідності, зніміть шкірку. Поріжте овочі на чвертькільцями або кубиками. Покладіть у друшляк, добре посоліть та залиште на півгодини.
  3. Поріжте цибулю дрібними шматочками. Розігрійте приблизно 50 мл рослинної олії у сковороді та додайте туди порізану цибулю. Смажте її на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин, доки цибуля не стане дуже м'якою та напівпрозорою. Перекладіть цибулю на тарілку, викладену паперовим рушником, щоб позбутися від зайвої олії. Залишок олії перелийте зі сковороди у іншу невелику ємність.
  4. На розігріту сковорідку, покриту тонким шаром залишку олії, покладіть баклажани (після засолки їх потрібно добре промити під струмом холодної води та обсушити на серветці чи паперовому рушнику). Смажте їх на середньому або невеликому вогні до м'якості, приблизно 7 хвилин, помішуючи лопаткою. Перекладіть смажені баклажани до цибулі.
  5. Поріжте печериці невеликими шматочками.
  6. Покладіть гриби на сковороду, злегка змащену олією. Смажте їх, помішуючи, на середньому вогні до виділення соку. Далі дайте їм тушкуватися у власному соку (6-8 хвилин). Потім знову обсмажуйте, помішуючи, до випарування всієї рідини.
  7. Додайте до грибів на сковороду баклажани та цибулю, влийте трохи рослинної олії, залишок після смаження цибулі. На цьому етапі можна додати свіжий подрібнений помідор або кілька консервованих помідорів у власному соку. Якщо додати до страви з помідорами невелику кількість цукру (1/3-1/2 ч.л.), смак стане цікавішим. Готуйте 2-3 хвилини на середньому вогні, періодично помішуючи лопаткою (з помідорами - трохи довше).
  8. Додайте до тушкованих баклажанів з грибами подрібнену зелень та перемішайте. Знявши сковороду з вогню, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин. Подавайте гарнір з баклажанів та печериць до столу як гарячим, так і холодним. Смачного!

Цей гарнір - ідеальний спосіб використати літні овочі та створити на столі яскраву та смачну страву. Він підійде як гарнір до м'яса, птиці або просто в якості вегетаріанської страви. Його аромат та смак не залишать байдужими жодного гостя!