Лечо "Пальчики оближеш"
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг болгарського перцю (вага очищених плодів)
- 2 кг помідорів
- 120 мл рослинної олії
- 100 г цукру
- 50 мл 9% оцту
- 1,5 ст.л. солі
Рецепт приготування:
- Болгарський перець добре промийте, розріжте навпіл, видаліть насіння та перегородки. Потім наріжте кожну половину перцю на 4-6 шматочків, залежно від розміру плодів.
- Помідори також промийте, обсушіть та видаліть місце кріплення плодоніжки. Наріжте помідори великими шматками та прокрутіть разом зі шкіркою через м'ясорубку.
- Велику каструлю розігрійте на середньому вогні, а потім додайте томатне пюре з помідорів. Додайте рослинну олію, сіль та цукор за смаком. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи.
- Коли томатне пюре закипить, додайте нарізаний болгарський перець та знову доведіть до кипіння. Варіть лечо протягом півгодини на слабкому вогні, періодично помішуючи.
- Під час варіння лечо приготуйте кришки для консервації (прокип'ятіть їх протягом10 хвилин) та простерилізуйте банки.
- В кінці варіння додайте оцет і перемішайте. Знявши з вогню, розлийте гаряче лечо по стерилізованих банках та закрийте кришками.
- Переверніть банки догори дном, укрийте теплою ковдрою та залиште на ніч для охолодження. Потім можна перевернути банки у нормальний стан та зберігати в темному прохолодному місці.
Завдяки цьому простому рецепту, ви зможете насолоджуватися соковитим та ароматним літнім лечо протягом всієї зими. Це дійсно найкращий спосіб зберегти в себе сонячний настрій та відчуття літа навіть у холодну пору року.