Лечо "Пальчики оближеш"

Лечо "Пальчики оближеш"
4.0
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг болгарського перцю (вага очищених плодів)
  • 2 кг помідорів
  • 120 мл рослинної олії
  • 100 г цукру
  • 50 мл 9% оцту
  • 1,5 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Болгарський перець добре промийте, розріжте навпіл, видаліть насіння та перегородки. Потім наріжте кожну половину перцю на 4-6 шматочків, залежно від розміру плодів.
  2. Помідори також промийте, обсушіть та видаліть місце кріплення плодоніжки. Наріжте помідори великими шматками та прокрутіть разом зі шкіркою через м'ясорубку.
  3. Велику каструлю розігрійте на середньому вогні, а потім додайте томатне пюре з помідорів. Додайте рослинну олію, сіль та цукор за смаком. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи.
  4. Коли томатне пюре закипить, додайте нарізаний болгарський перець та знову доведіть до кипіння. Варіть лечо протягом півгодини на слабкому вогні, періодично помішуючи.
  5. Під час варіння лечо приготуйте кришки для консервації (прокип'ятіть їх протягом10 хвилин) та простерилізуйте банки.
  6. В кінці варіння додайте оцет і перемішайте. Знявши з вогню, розлийте гаряче лечо по стерилізованих банках та закрийте кришками.
  7. Переверніть банки догори дном, укрийте теплою ковдрою та залиште на ніч для охолодження. Потім можна перевернути банки у нормальний стан та зберігати в темному прохолодному місці.

Завдяки цьому простому рецепту, ви зможете насолоджуватися соковитим та ароматним літнім лечо протягом всієї зими. Це дійсно найкращий спосіб зберегти в себе сонячний настрій та відчуття літа навіть у холодну пору року.