Огірки по-корейськи на зиму

Огірки по-корейськи на зиму
3.9
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг огірків
  • 500 гр моркви
  • 200 гр цукру
  • 125 мл оцту
  • 125 мл рослинної олії
  • 50 гр солі
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 ч.л. червоного меленого перцю

Рецепт приготування страви:

  1. Моркву очистити і натерти на спеціальній тертці для морквини по-корейськи. Можна нарізати моркву тоненькими смужками або соломкою. Огірки ретельно вимити і порізати вздовж на дві частини, кожну розрізати ще на 4 частини. З одного огірка має вийти 8 довгих шматочків.
  2. З'єднати огірки з морквою у великій мисці або каструлі та перемішати. В окремій ємності з'єднати цукор, сіль, червоний мелений перець і розмішати. Часник очистити, розчавити в часникодавці та змішати з сухою сумішшю.
  3. Поступово влити в суміш солі, цукру, перцю і часнику оцет. Потім влити олію і розмішати виделкою/вінчиком до однорідної консистенції. Залити отриманим маринадом огірки і ретельно перемішати.
  4. Огірки по-корейськи мають настоятися в кімнатній температурі близько 4 годин. При цьому щогодини їх необхідно перемішувати. Простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
  5. Розкласти салат з огірків на зиму по стерильних банках, закатати кришками. Зберігати салат з огірків по-корейськи в темному прохолодному місці 1-2 роки.

Додаткові поради:

  • Якщо ви бажаєте отримати більш гострий смак, можете додати до рецепта деякі нарізані дрібними кружальцями гострі перці, як-от чилі або перець "халапеньо".
  • Для більш насиченого смаку й аромату можна додати в маринад інші ароматичні спеції, наприклад, коріандр, кунжут або смажені цибулинки.
  • Спробуйте експериментувати зі співвідношенням оцту, олії, цукру та спецій, щоб налаштувати смак салату на свої смакові пристрасті.
  • Огірки по-корейськи можна використовувати як гарнір до основних страв, як доповнення до сендвічів або як інгредієнт для ролів і суші.
  • Якщо ви бажаєте зробити салат менш гострим, можна зменшити кількість доданого перцю або замінити червоний мелений перець на солодкий паприку.
  • Зберігайте салат у герметично закритих банках, щоб запобігти контакту з повітрям, що допоможе зберегти його свіжість і смак протягом тривалого періоду.