Огірки по-корейськи на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг огірків
- 500 гр моркви
- 200 гр цукру
- 125 мл оцту
- 125 мл рослинної олії
- 50 гр солі
- 3-4 зубчики часнику
- 1 ч.л. червоного меленого перцю
Рецепт приготування страви:
- Моркву очистити і натерти на спеціальній тертці для морквини по-корейськи. Можна нарізати моркву тоненькими смужками або соломкою. Огірки ретельно вимити і порізати вздовж на дві частини, кожну розрізати ще на 4 частини. З одного огірка має вийти 8 довгих шматочків.
- З'єднати огірки з морквою у великій мисці або каструлі та перемішати. В окремій ємності з'єднати цукор, сіль, червоний мелений перець і розмішати. Часник очистити, розчавити в часникодавці та змішати з сухою сумішшю.
- Поступово влити в суміш солі, цукру, перцю і часнику оцет. Потім влити олію і розмішати виделкою/вінчиком до однорідної консистенції. Залити отриманим маринадом огірки і ретельно перемішати.
- Огірки по-корейськи мають настоятися в кімнатній температурі близько 4 годин. При цьому щогодини їх необхідно перемішувати. Простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
- Розкласти салат з огірків на зиму по стерильних банках, закатати кришками. Зберігати салат з огірків по-корейськи в темному прохолодному місці 1-2 роки.
Додаткові поради:
- Якщо ви бажаєте отримати більш гострий смак, можете додати до рецепта деякі нарізані дрібними кружальцями гострі перці, як-от чилі або перець "халапеньо".
- Для більш насиченого смаку й аромату можна додати в маринад інші ароматичні спеції, наприклад, коріандр, кунжут або смажені цибулинки.
- Спробуйте експериментувати зі співвідношенням оцту, олії, цукру та спецій, щоб налаштувати смак салату на свої смакові пристрасті.
- Огірки по-корейськи можна використовувати як гарнір до основних страв, як доповнення до сендвічів або як інгредієнт для ролів і суші.
- Якщо ви бажаєте зробити салат менш гострим, можна зменшити кількість доданого перцю або замінити червоний мелений перець на солодкий паприку.
- Зберігайте салат у герметично закритих банках, щоб запобігти контакту з повітрям, що допоможе зберегти його свіжість і смак протягом тривалого періоду.