Яблучне повидло

Яблучне повидло
4.1
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук (будь-якого сорту)
  • 0,5 кг цукру
  • 150 мл чистої води

Рецепт приготування страви:

  1. Яблука очистити від шкірки і розрізати навпіл, видалити серцевину. Порізати яблучну м'якоть невеликими шматочками і скласти у велику миску. Додати до подрібнених яблук воду і поставити на невеликий вогонь.
  2. Постійно помішуючи, довести варення з яблук до кипіння. Варити яблучне повидло, якомога частіше помішуючи, близько 25-30 хвилин. За необхідності влити ще трохи води, щоб яблука не пригоріли.
  3. Зняти миску з плити і дати яблукам охолонути до теплої температури. Остиглі яблука подрібнити до пюреподібного стану за допомогою блендера або м'ясорубки. Перекласти масу в миску і поставити на вогонь. Додати цукор і ретельно перемішати до його повного розчинення.
  4. Готувати яблучне повидло від 15 до 25 хвилин на невеликому вогні залежно від бажаної густоти. При цьому якомога частіше помішувати повидло, щоб воно не пригоріло. Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
  5. Розкласти гаряче повидло по банках, закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою. Повидло з яблук має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце. Домашнє повидло зберігається близько 2 років.

Яблучне повидло - не тільки смачна начинка, а й корисний продукт. Воно містить багато вітамінів і мінералів, а також клітковину, яка сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. Повидло з яблук також допомагає зміцнити імунітет і поліпшити травлення. Насолоджуйтеся цими ласощами і даруйте їх своїм близьким на радість і користь!