Яблучне повидло
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг яблук (будь-якого сорту)
- 0,5 кг цукру
- 150 мл чистої води
Рецепт приготування страви:
- Яблука очистити від шкірки і розрізати навпіл, видалити серцевину. Порізати яблучну м'якоть невеликими шматочками і скласти у велику миску. Додати до подрібнених яблук воду і поставити на невеликий вогонь.
- Постійно помішуючи, довести варення з яблук до кипіння. Варити яблучне повидло, якомога частіше помішуючи, близько 25-30 хвилин. За необхідності влити ще трохи води, щоб яблука не пригоріли.
- Зняти миску з плити і дати яблукам охолонути до теплої температури. Остиглі яблука подрібнити до пюреподібного стану за допомогою блендера або м'ясорубки. Перекласти масу в миску і поставити на вогонь. Додати цукор і ретельно перемішати до його повного розчинення.
- Готувати яблучне повидло від 15 до 25 хвилин на невеликому вогні залежно від бажаної густоти. При цьому якомога частіше помішувати повидло, щоб воно не пригоріло. Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
- Розкласти гаряче повидло по банках, закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою. Повидло з яблук має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце. Домашнє повидло зберігається близько 2 років.
Яблучне повидло - не тільки смачна начинка, а й корисний продукт. Воно містить багато вітамінів і мінералів, а також клітковину, яка сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. Повидло з яблук також допомагає зміцнити імунітет і поліпшити травлення. Насолоджуйтеся цими ласощами і даруйте їх своїм близьким на радість і користь!