Смаколики із сонячних абрикосів: рецепт абрикосового джему, який розкриє вашу кулінарну фантазію
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг абрикосів
- 0,6 кг цукру
- 100 гр кореня імбиру
- половина лимона
- 10 горошин чорного перцю
- 1 паличка кориці
Рецепт приготування страви:
- Абрикоси ретельно вимити, розрізати на половинки і видалити кісточки. Корінь імбиру очистити від тонкого шару шкірки і порізати його дрібними кубиками. Скласти абрикоси з імбиром і цукром у велику миску або каструлю і ретельно перемішати.
- Залишити абрикоси з імбиром і цукром на кілька годин у кімнатній температурі. За 10 хвилин до приготування джему з абрикосів покласти лимон у теплу воду. Потім вийняти його, відрізати половину і вичавити з неї весь сік, процідити його через сито від м'якоті й кісточок.
- З'єднати в каструлі/мисці абрикоси з імбиром і цукром, лимонний сік, горошини чорного перцю і корицю, поставити на вогонь. Помішуючи, довести варення з абрикосів до кипіння і проварити протягом 5 хвилин за слабкого кипіння.
- Залишити джем на півгодини для охолодження. Через зазначений час поставити каструлю на вогонь і довести варення до кипіння. Варити абрикосовий джем на невеликому вогні приблизно 5 хвилин і зняти з плити.
- Через півгодини поставити джем на вогонь і проварити протягом 5 хвилин після закипання, помішуючи. Після цього вийняти з джему паличку кориці та всі горошини перцю, викинути їх.
- Простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом. Подрібнити тепле варення блендером або будь-яким іншим способом до однорідного стану і розлити масу по стерильних банках. Закатати банки кришками й укутати їх теплою ковдрою, залишити до повного охолодження.
- Абрикосовий джем зберігається в темному прохолодному місці близько 2 років. Домашній джем з абрикосів ідеально підходить для приготування десертів, випічки, доповнення до млинців, оладок і сирників. Приємного чаювання!
Що може бути краще, ніж насолоджуватися натуральним варенням з абрикосів, вирощених на сонячних полях? Цей джем просто тане в роті, маючи ніжну консистенцію, а солодко-кислий смак абрикосів із корінням імбиру та лимонним відтінком переплітається з відтінками чорного перцю й ароматної кориці. Ця чарівна комбінація запалить ваші смакові рецептори та залишить незабутні враження.