Солодке задоволення: рецепт полуничного повидла

Солодке задоволення: рецепт полуничного повидла
4.6
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 гр цукру
  • 0,5 кг полуниці
  • 2 ст.л. лимонного соку

Рецепт приготування страви:

  1. Полуницю перебрати, очистити від хвостиків і ретельно вимити. Дати полуниці стекти від зайвої води і порізати ягоди на половинки або четвертинки. З'єднати подрібнені ягоди з цукром у великій мисці або каструлі, перемішати.
  2. Залишити полуницю з цукром на кілька годин у кімнатній температурі. Потім поставити каструлю/миску на плиту і постійно помішуючи, довести масу до закипання. Проварити полуничне повидло протягом 20-30 хвилин, помішуючи (залежно від бажаної густоти).
  3. Зняти миску з плити і залишити на кілька хвилин остигати. Тим часом простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом. Ще гаряче повидло подрібнити до стану пюре блендером або картоплем'ялкою.
  4. Розкласти повидло з полуниці по банках, закатати їх кришками і перевернути. Залишити банки в такому положенні до повного охолодження і прибрати на зберігання до інших заготовок на зиму. Домашнє повидло з полуниці зберігається близько 2 років.

Полуничне повидло - це чудовий спосіб зберегти смак літа і зробити його доступним протягом усього року. Полуниця, багата на вітаміни та антиоксиданти, не тільки задовольнить ваші солодкі потреби, а й сприятиме зміцненню імунітету. Ароматні банки повидла стануть чудовим подарунком для вашої родини та друзів, які зможуть насолоджуватися смачним десертом упродовж довгих зимових вечорів. Спробуйте приготувати це полуничне повидло та отримайте смакові емоції, які залишаться у ваших спогадах надовго.