Кабачки по-угорськи для справжніх гурманів

Кабачки по-угорськи для справжніх гурманів
4.0
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг молодих кабачків
  • 20-40 мл оцту (9%);
  • 6 гілочок свіжої петрушки
  • 4 горошини душистого перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 2 сушені гвоздики
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру

Рецепт приготування:

  1. Кабачки промийте під проточною водою, видаліть шкірку і розріжте на невеликі часточки.
  2. Підготовлені банки обдайте кип'ятком. На дно покладіть вимиту зелень, крупно нарізаний часник, душистий перець і гвоздику.
  3. Потім додайте кабачки, сіль і цукор. При цьому в літрову банку додається 1 столова ложка цукру, стільки ж солі і 20 мл оцту.
  4. Кабачки залийте кип'ятком і накрийте кришками. Банки необхідно обережно поставити в глибоку каструлю з гарячою водою, яка досягає "плечиків" на банках, і тримати на середньому вогні після закипання 10-15 хвилин.
  5. Зимові заготівлі закатуються і до повного охолодження (приблизно добу) знаходяться перевернуті дном догори, вкриті рушниками або ковдрою.

Важливо:

Для консервації кабачків по-угорськи обирайте лише молоді, без пошкоджень, з незрілим насінням, кабачки, тоді результат вам сподобається. Зберігайте закриту закуску у льоху або в іншому темному прохолодному місці.