Кабачки по-угорськи для справжніх гурманів
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг молодих кабачків
- 20-40 мл оцту (9%);
- 6 гілочок свіжої петрушки
- 4 горошини душистого перцю
- 2 зубчики часнику
- 2 сушені гвоздики
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
Рецепт приготування:
- Кабачки промийте під проточною водою, видаліть шкірку і розріжте на невеликі часточки.
- Підготовлені банки обдайте кип'ятком. На дно покладіть вимиту зелень, крупно нарізаний часник, душистий перець і гвоздику.
- Потім додайте кабачки, сіль і цукор. При цьому в літрову банку додається 1 столова ложка цукру, стільки ж солі і 20 мл оцту.
- Кабачки залийте кип'ятком і накрийте кришками. Банки необхідно обережно поставити в глибоку каструлю з гарячою водою, яка досягає "плечиків" на банках, і тримати на середньому вогні після закипання 10-15 хвилин.
- Зимові заготівлі закатуються і до повного охолодження (приблизно добу) знаходяться перевернуті дном догори, вкриті рушниками або ковдрою.
Важливо:
Для консервації кабачків по-угорськи обирайте лише молоді, без пошкоджень, з незрілим насінням, кабачки, тоді результат вам сподобається. Зберігайте закриту закуску у льоху або в іншому темному прохолодному місці.