Кабачки на зиму з гострим соусом

Кабачки на зиму з гострим соусом
4.3
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг стиглих кабачків
  • 200 мл питної води
  • 30 мл оцту
  • 8 бутонів гвоздики
  • 8 горошин перцю
  • 4 ст. л. гострого кетчупу
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі

Рецепт приготування:

  1. На дно стерилізованих банок викладається по 2 горошини чорного перцю та сушену гвоздику.
  2. Кабачки нарізаються невеликими кільцями і щільно кладуться поверх спецій.
  3. Чиста вода переливається в глибоку каструлю і ставиться на середній вогонь. Туди ж відправляється цукор та гострий кетчуп. Після закипання до них додається оцет. Все перемішується і знімається з плити.
  4. Гарячим маринадом обережно, до самого верха, заливаються овочі в банках. Вони накриваються чистими кришками і, після п'ятнадцятихвилинної стерилізації, закатуються.
  5. Заготівлі з кабачків на зиму залишаються на столі догори дном,  накриваються кухонними рушниками або ковдрою до повного охолодження. Щоб консервація зберігалася якнайдовше, тримати її потрібно в темному та прохолодному місці.

Важливо:

Якщо ви бажаєте отримати ніжнішу закуску, то в рецепті гострий кетчуп можна замінити на шашличний. Навіть у такому випадку ваші близькі запам'ятають цей неймовірний смак і будуть готові знову і знову насолоджуватися цією чудовою закускою.