Кабачки на зиму з гострим соусом

Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг стиглих кабачків
- 200 мл питної води
- 30 мл оцту
- 8 бутонів гвоздики
- 8 горошин перцю
- 4 ст. л. гострого кетчупу
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі
Рецепт приготування:
- На дно стерилізованих банок викладається по 2 горошини чорного перцю та сушену гвоздику.
- Кабачки нарізаються невеликими кільцями і щільно кладуться поверх спецій.
- Чиста вода переливається в глибоку каструлю і ставиться на середній вогонь. Туди ж відправляється цукор та гострий кетчуп. Після закипання до них додається оцет. Все перемішується і знімається з плити.
- Гарячим маринадом обережно, до самого верха, заливаються овочі в банках. Вони накриваються чистими кришками і, після п'ятнадцятихвилинної стерилізації, закатуються.
- Заготівлі з кабачків на зиму залишаються на столі догори дном, накриваються кухонними рушниками або ковдрою до повного охолодження. Щоб консервація зберігалася якнайдовше, тримати її потрібно в темному та прохолодному місці.
Важливо:
Якщо ви бажаєте отримати ніжнішу закуску, то в рецепті гострий кетчуп можна замінити на шашличний. Навіть у такому випадку ваші близькі запам'ятають цей неймовірний смак і будуть готові знову і знову насолоджуватися цією чудовою закускою.