Мариновані кабачки для лінивих

Мариновані кабачки для лінивих
4.6
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л фільтрованої води
  • 1 кг стиглих кабачків
  • 150 г цукру
  • 150 г столового оцту (9%)
  • 45 г солі
  • 15-20 горошин чорного перцю
  • 10 засушених квітів гвоздики
  • 5-7 зубчиків часнику
  • кріп та лавровий лист за смаком

Рецепт приготування:

  1. Кабачки ретельно промиваються під проточною водою і нарізаються кільцями товщиною приблизно 5 мм. Якщо плід молодий, то знімати шкіру не обов'язково.
  2. Зубчики часнику очищаються від шелухи і розрізаються навпіл.
  3. На дно кожної банки (об'ємом 0,86 л) вкладаються декілька гілочок кропу, 4 половинки часнику, 5-6 горошин перцю, 3 бутона гвоздики, кабачок, а в самому кінці – лавровий лист.
  4. Кабачки заливаються гарячою водою і накриваються кришками на 20 хвилин. За цей час необхідно встигнути приготувати розсіл.
  5. У глибоку каструлю вливається 1,5 л води. Туди ж додається цукор, сіль та оцет. Все добре перемішується ложкою, ставиться на вогонь і доводиться до кипіння.
  6. З кабачків обережно зливається вода.
  7. В банки заливається ще гарячий розсіл. Необхідно, щоб він повністю покрив овочі і спеції. Після цього, відповідно до рецепту, заготівлі з кабачків на зиму щільно закручуються кришками.
  8. Залишається лише поставити консервацію догори дном, обгорнути рушниками або ковдрою і дочекатися повного охолодження.

Цікаво:

Найкраще після варіння зберігають форму і віддають більше смаку плоди цукіні та білих кабачків. Поєднайте різні сорти для різноманітності в смаках!

Смачного!