Мариновані кабачки для лінивих

Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 л фільтрованої води
- 1 кг стиглих кабачків
- 150 г цукру
- 150 г столового оцту (9%)
- 45 г солі
- 15-20 горошин чорного перцю
- 10 засушених квітів гвоздики
- 5-7 зубчиків часнику
- кріп та лавровий лист за смаком
Рецепт приготування:
- Кабачки ретельно промиваються під проточною водою і нарізаються кільцями товщиною приблизно 5 мм. Якщо плід молодий, то знімати шкіру не обов'язково.
- Зубчики часнику очищаються від шелухи і розрізаються навпіл.
- На дно кожної банки (об'ємом 0,86 л) вкладаються декілька гілочок кропу, 4 половинки часнику, 5-6 горошин перцю, 3 бутона гвоздики, кабачок, а в самому кінці – лавровий лист.
- Кабачки заливаються гарячою водою і накриваються кришками на 20 хвилин. За цей час необхідно встигнути приготувати розсіл.
- У глибоку каструлю вливається 1,5 л води. Туди ж додається цукор, сіль та оцет. Все добре перемішується ложкою, ставиться на вогонь і доводиться до кипіння.
- З кабачків обережно зливається вода.
- В банки заливається ще гарячий розсіл. Необхідно, щоб він повністю покрив овочі і спеції. Після цього, відповідно до рецепту, заготівлі з кабачків на зиму щільно закручуються кришками.
- Залишається лише поставити консервацію догори дном, обгорнути рушниками або ковдрою і дочекатися повного охолодження.
Цікаво:
Найкраще після варіння зберігають форму і віддають більше смаку плоди цукіні та білих кабачків. Поєднайте різні сорти для різноманітності в смаках!
Смачного!