Огірки на зиму у 1,5-літрових банках
Кухня
Інгредієнти:
- 4 горошини душистого перцю
- 3 зубчики часнику
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. солі
- 1 ч.л. лимонної кислоти
- 0,5 ч.л. білого меленого перцю
- 0,5 ч.л. чорного меленого перцю
- 0,5 ч.л. насіння гірчиці
- зонтики кропу, лавровий лист і сіль - за смаком
- кількість огірків залежить від їх розміру
Рецепт приготування:
- Стиглі огірки замочіть в холодній чистій воді на 2-3 години.
- Після цього ретельно промийте овочі і відріжте їх кінчики.
- Банку з кришкою обов'язково стерилізуйте зручним способом.
- На дно скляної посудини покладіть кілька лаврових листів, кріп, очищені зубчики часнику, гірчицю, горошок перцю і мелені спеції.
- Щільно вкладіть огірки в банку і залийте їх гарячою водою до самого верху. Через чверть години злийте рідину в каструлю, додайте в неї цукор і сіль.
- Кип'ятіть маринад не більше двох хвилин, потім обережно залийте ним овочі. Додайте лимонну кислоту і закупорте консерви.
- Покрутіть банку легкими рухами, обгорніть ковдрою і поставте приблизно на добу до повного охолодження. Після цього приберіть огірки у темне прохолодне місце для зберігання.
Важливо:
Цей рецепт передбачає використання саме 1,5-літрових банок, оскільки їх зручно зберігати, і взимку вони ніколи не залишаться у холодильнику надовго.
Запасайтесь цими смачними огірками і насолоджуйтесь смаком дитинства в будь-яку пору року!