Огірки на зиму у 1,5-літрових банках

Огірки на зиму у 1,5-літрових банках
4.6
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 горошини душистого перцю
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 1 ч.л. лимонної кислоти
  • 0,5 ч.л. білого меленого перцю
  • 0,5 ч.л. чорного меленого перцю
  • 0,5 ч.л. насіння гірчиці
  • зонтики кропу, лавровий лист і сіль - за смаком
  • кількість огірків залежить від їх розміру

Рецепт приготування:

  1. Стиглі огірки замочіть в холодній чистій воді на 2-3 години.
  2. Після цього ретельно промийте овочі і відріжте їх кінчики.
  3. Банку з кришкою обов'язково стерилізуйте зручним способом.
  4. На дно скляної посудини покладіть кілька лаврових листів, кріп, очищені зубчики часнику, гірчицю, горошок перцю і мелені спеції.
  5. Щільно вкладіть огірки в банку і залийте їх гарячою водою до самого верху. Через чверть години злийте рідину в каструлю, додайте в неї цукор і сіль.
  6. Кип'ятіть маринад не більше двох хвилин, потім обережно залийте ним овочі. Додайте лимонну кислоту і закупорте консерви.
  7. Покрутіть банку легкими рухами, обгорніть ковдрою і поставте приблизно на добу до повного охолодження. Після цього приберіть огірки у темне прохолодне місце для зберігання.

Важливо:

Цей рецепт передбачає використання саме 1,5-літрових банок, оскільки їх зручно зберігати, і взимку вони ніколи не залишаться у холодильнику надовго.

Запасайтесь цими смачними огірками і насолоджуйтесь смаком дитинства в будь-яку пору року!