Огірки мариновані на зиму хрусткі в банках

Огірки мариновані на зиму хрусткі в банках
4.0
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 пучків червоної смородини
  • 5 листків вишні
  • 3 суцвіття кропу
  • 2 ст. ложки солі (з гіркою)
  • 1 літр очищеної води
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 грам аспірину
  • огірки (по кількості літрових банок)

Рецепт приготування:

  1. Ретельно промийте овочі під холодною водою і висушіть їх на кухонному рушнику. Відріжте кінці, оскільки вони можуть додавати гіркий присмак.
  2. Стерилізуйте літрові банки разом з кришками за зручним для вас методом.
  3. На дно кожної банки кладіть вимиті листки вишні та суцвіття кропу. Зверху розкладіть огірки дуже щільно, щоб не залишити простору між ними. При цьому залиште приблизно 7-10 см вільного простору у верхній частині банки.
  4. Зверху додайте пучки смородини.
  5. Все залийте окропом крутим на 15 хвилин. Після цього злийте воду в глибоку кастрюлю.
  6. Поставте її на вогонь, додайте цукор та сіль, добре перемішайте і закип'ятіть не більш ніж на три хвилини.
  7. Залийте огірки отриманим маринадом, покладіть шматочок аспірину наверх і закрийте банки ключем для консервації.

Цікавий факт:

За словами кулінарів, ідеальні огірки для цієї консервації мають довжину не більше 7 см та великі пухирці по всій поверхні. Вони залишаться міцними протягом всієї зими та будуть хрусткими, скільки б не зберігалися.