Огірки мариновані на зиму хрусткі в банках

Кухня
Інгредієнти:
- 6 пучків червоної смородини
- 5 листків вишні
- 3 суцвіття кропу
- 2 ст. ложки солі (з гіркою)
- 1 літр очищеної води
- 1 чайна ложка цукру
- 1 грам аспірину
- огірки (по кількості літрових банок)
Рецепт приготування:
- Ретельно промийте овочі під холодною водою і висушіть їх на кухонному рушнику. Відріжте кінці, оскільки вони можуть додавати гіркий присмак.
- Стерилізуйте літрові банки разом з кришками за зручним для вас методом.
- На дно кожної банки кладіть вимиті листки вишні та суцвіття кропу. Зверху розкладіть огірки дуже щільно, щоб не залишити простору між ними. При цьому залиште приблизно 7-10 см вільного простору у верхній частині банки.
- Зверху додайте пучки смородини.
- Все залийте окропом крутим на 15 хвилин. Після цього злийте воду в глибоку кастрюлю.
- Поставте її на вогонь, додайте цукор та сіль, добре перемішайте і закип'ятіть не більш ніж на три хвилини.
- Залийте огірки отриманим маринадом, покладіть шматочок аспірину наверх і закрийте банки ключем для консервації.
Цікавий факт:
За словами кулінарів, ідеальні огірки для цієї консервації мають довжину не більше 7 см та великі пухирці по всій поверхні. Вони залишаться міцними протягом всієї зими та будуть хрусткими, скільки б не зберігалися.