Рисовий пудинг з горіхами і шоколадом для дитячого меню.

Кухня
Інгредієнти:
- гіркий шоколад - одна плитка
- круглий рис - 250 г
- яйця - 2 шт.
- цукор - 4 ст.л.
- будь-які горіхи - 1 жменя
- цукрова пудра - 1 ст.л.
- вершкове масло - 25 г
- шоколадна стружка для оформлення - за бажанням
- ванілін - 1 пакетик
- молоко - 3 склянки
Рецепт приготування:
- Ретельно промийте круглий рис і пересипте його в каструлю з товстими стінками. Влийте молоко, додайте цукор, все перемішайте і додайте вершкове масло, залишивши трохи масла для змащування порційних формочок.
- Варіть рис, доки зернята не стануть м'якими. В цей час збийте в дуже щільну піну охолоджені сирі білки. Що стосується яєчних жовтків, то їх потрібно інтенсивно розтерти виделкою з цукровою пудрою.
- Як тільки рис буде готовий, трохи остудіть його, потім з'єднайте з збитими білками та жовтковою солодкою масою, обережно перемішайте дерев'яною лопаткою.
- Підготуйте порційні формочки у вигляді маленьких конусів (або будь-який посуд), зсередини добре змастіть їх залишками масла. У кожну формочку викладіть трохи рисової маси, рівномірно розподіліть її, зверху покладіть шматочок шоколаду. Повторюйте створення шарів, доки не закінчаться інгредієнти, при цьому всі формочки мають залишатися порожніми приблизно на третину.
- Відправте формочки з рисовим десертним пудингом на 10 хвилин у мікрохвильову піч. Як тільки ранковий десерт буде готовий, перекладіть його з порційних ємностей на тарілку для подачі. Кожну порцію рисового пудингу посипте обсмаженими подрібненими горіхами, прикрасьте стружкою з гіркого шоколаду та подавайте відразу на сніданок.
Цікаво:
Рисовий пудинг - це традиційний десерт багатьох культур, і кожна країна має свій унікальний спосіб приготування. В Україні рисовий пудинг часто прикрашають фруктами та ягодами, що додає страві свіжість та кислинку. Пробуйте експериментувати з різними добавками, щоб знайти свій ідеальний рецепт!