Новорічні бутерброди
Кухня
Щоб підготувати цю захоплюючу святкову закуску, вам знадобиться:
Інгредієнти:
- 200 г сиру (бажано жирний)
- великий пучок свіжого кропу
- 7-8 в'ялених помідорів
- 40-50 г грецьких горіхів
- 2 ст. л. вершків або сметани 20%
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль, перець за смаком
- крекери, скибочки багету або вафельні коржі
- 20-30 г пармезану для прикраси
- 10-15 шт цукатів (різнокольорових)
- прованські трави - за смаком
Рецепт приготування:
- Відділіть горіхи від шкаралупи, обсмажте їх на сухій сковороді до легкого золотистого кольору та приємного аромату. Охолодіть горіхи і подрібніть їх блендером, кавомолкою або ножем, доки не отримаєте крихту.
- З'єднайте сир зі сметаною або вершками, додайте сіль, перець, італійські або прованські трави, подрібнені горіхи, в'ялені помідори та оливкову олію. Збийте у блендері або ретельно перемішайте виделкою до однорідної маси. Якщо сир зернистий, протріть його через металеве сито.
- Добре промийте та підсушіть кріп. Подрібніть його в комбайні або наріжте дуже дрібно гострим ножем.
- Сформуйте з сирної маси невеликі кульки розміром з грецький горіх. З кожної кульки зробіть невеликий конус, сплющіть нижню частину та загостріть верх.
- Обвалюйте отримані сирні конуси в нарізаному кропі (якщо ялинки розсипаються, охолодіть їх у холодильнику протягом півгодини, щоб трохи затверділи, а потім прикрасьте зеленню). Розташуйте їх на крекерах, скибочках хліба або вафельних коржах. З вафель також можна вирізати за шаблоном тварину-символ року.
- Прикрасьте новорічні бутерброди цукатами.
- Можна обсипати святкові бутерброди тертим пармезаном (він буде імітувати сніг на ялинках) та подавати закуску до столу. Смачного!
Ця святкова закуска - чудовий спосіб підкреслити атмосферу свята та порадувати гостей незвичайною та смачною стравою. Вона не лише смачна, але й вражає своєю оригінальністю та красою. Такі сирні ялинки стануть чудовою прикрасою новорічного столу та додадуть йому особливої нотки витонченості.