Новорічні бутерброди

Новорічні бутерброди
4.3
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Щоб підготувати цю захоплюючу святкову закуску, вам знадобиться:

Інгредієнти:

  • 200 г сиру (бажано жирний)
  • великий пучок свіжого кропу
  • 7-8 в'ялених помідорів
  • 40-50 г грецьких горіхів
  • 2 ст. л. вершків або сметани 20%
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець за смаком
  • крекери, скибочки багету або вафельні коржі
  • 20-30 г пармезану для прикраси
  • 10-15 шт цукатів (різнокольорових)
  • прованські трави - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Відділіть горіхи від шкаралупи, обсмажте їх на сухій сковороді до легкого золотистого кольору та приємного аромату. Охолодіть горіхи і подрібніть їх блендером, кавомолкою або ножем, доки не отримаєте крихту.
  2. З'єднайте сир зі сметаною або вершками, додайте сіль, перець, італійські або прованські трави, подрібнені горіхи, в'ялені помідори та оливкову олію. Збийте у блендері або ретельно перемішайте виделкою до однорідної маси. Якщо сир зернистий, протріть його через металеве сито.
  3. Добре промийте та підсушіть кріп. Подрібніть його в комбайні або наріжте дуже дрібно гострим ножем.
  4. Сформуйте з сирної маси невеликі кульки розміром з грецький горіх. З кожної кульки зробіть невеликий конус, сплющіть нижню частину та загостріть верх.
  5. Обвалюйте отримані сирні конуси в нарізаному кропі (якщо ялинки розсипаються, охолодіть їх у холодильнику протягом півгодини, щоб трохи затверділи, а потім прикрасьте зеленню). Розташуйте їх на крекерах, скибочках хліба або вафельних коржах. З вафель також можна вирізати за шаблоном тварину-символ року.
  6. Прикрасьте новорічні бутерброди цукатами.
  7. Можна обсипати святкові бутерброди тертим пармезаном (він буде імітувати сніг на ялинках) та подавати закуску до столу. Смачного!

Ця святкова закуска - чудовий спосіб підкреслити атмосферу свята та порадувати гостей незвичайною та смачною стравою. Вона не лише смачна, але й вражає своєю оригінальністю та красою. Такі сирні ялинки стануть чудовою прикрасою новорічного столу та додадуть йому особливої нотки витонченості.