Смачний вишневий штрудель

Смачний вишневий штрудель
4.9
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Витяжне тісто для штруделя з вишнею:

  • 200 гр борошна
  • 150 мл чистої води
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • дрібка солі

Вишнева начинка для штруделя:

  • 600 гр вишень без кісточок
  • 300 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла
  • 50 гр мигдалю (можна замінити волоськими горіхами)
  • 50 гр пісочного печива (можна замінити ванільними сухарями)

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тіста для штруделя з вишнею. Борошно просіяти через сито в миску разом із сіллю і розмішати, у центрі зробити невелике заглиблення. Воду підігріти до ледь теплої температури і розмішати з рослинною олією.
  2. Влити отриману рідину до центру борошняної суміші та ретельно перемішати. Вимішувати тісто до гладкості та однорідності, а якщо воно прилипає до рук - потрібно змочити долоні рослинною олією.
  3. Обернути кулю тіста харчовою плівкою і залишити в теплому місці на годину. Тим часом приготувати вишневу начинку для штруделя. Вишню перебрати, промити й очистити від кісточок.
  4. Скласти очищену вишню в каструлю і засипати 200 гр цукру, ретельно перемішати і поставити каструлю на вогонь. Вишні мають виділяти багато соку, довести все до кипіння і зменшити вогонь.
  5. Проварити вишню в сиропі близько 5 хвилин за слабкого кипіння. Через зазначений час відкинути вишні із сиропом на друшляк і дати стекти сиропу (ним можна полити готовий штрудель або використовувати в приготуванні інших десертів).
  6. Якщо ви використовуєте волоські горіхи - їх потрібно очистити, порізати на великі шматочки. Обсмажити горіхи на сухій сковороді, помішуючи, до появи приємного аромату. Мигдаль просто залити окропом на хвилину. Потім злити воду й очистити мигдаль від лушпиння (видавлюючи горіх із нього).
  7. Готові горіхи обсушити і подрібнити за допомогою качалки або комбайна на дрібні шматочки. Пісочне печиво подрібнити на велику крихту за допомогою качалки, комбайна або блендера. З'єднати в мисці мелене печиво з горіхами і розмішати.
  8. Чистий рушник (гладкий) або тканину присипати борошном, викласти на нього тісто і трохи присипати його борошном. Розкачати тісто для штруделя на рушнику в пласт близько 5 мм завтовшки.
  9. Потім підняти тісто руками й обережно розтягнути в різні боки, повернути іншим боком і знову потягнути руками в різні боки. Таким чином розтягнути тісто до того моменту, коли крізь нього буде чітко видно малюнок на рушнику (або будь-якій іншій поверхні).
  10. Від вершкового масла відрізати приблизно третину і покласти в невелику ємність. Розтопити вершкове масло до майже повного розчинення (не доводити до кипіння) і дати охолонути. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером.
  11. Обрізати товсті краї тіста, змастити його по всій поверхні розтопленим вершковим маслом. Зверху присипати тісто подрібненим печивом з горіхами, залишаючи по краях по 3-5 см (і 5-7 см з одного краю). Викласти по всій площі горіхової крихти солодку вишню і засипати її цукром (100 гр).
  12. Обережно згорнути тісто з вишнею в рулет і перекласти на деко. Масло, що залишилося, також розтопити до м'якості і змастити ним рулет (залишити трохи для змащення готового рулету). Відправити деко в розігріту духову шафу.
  13. Випікати штрудель із вишнею приблизно півгодини до готовності. Вийняти деко і змастити рулет вершковим маслом, що залишилося. Коли штрудель трохи охолоне, посипати його через сито цукровою пудрою і нарізати порційними шматочками.
  14. Вишневий штрудель смачний і в теплому, і в охолодженому вигляді, подавати зі збитими вершками або кулькою морозива. Приємного чаювання!

Завершуючи рецепт, можна додати, що гарячий штрудель із вишнею чудово поєднується зі збитими вершками або ванільним морозивом. Цей десерт чудово підійде для особливих випадків або як приємна солодка винагорода в будь-який день. Збережіть цей рецепт і тіште близьких своїм майстерним штруделем з вишнею!