Бісквітний торт із творожним кремом: рецепт
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта з творожним кремом:
- 5 яєць
- 200 гр цукру
- 150 гр борошна
- 1 ч.л. тертої цедри лимона (бажано)
Творожний крем для бісквітного торта:
- 300 гр творожної маси (без цукру і сухофруктів)
- 250 мл вершків 20-30% (жирність на вибір)
- 200 гр консервованих ананасів (можна замінити іншими консервованими фруктами)
- 100 мл чистої води
- 6-8 ст.л. цукрової пудри
- 20 гр желатину
Шоколадна глазур для бісквітного торта:
- 100 гр чорного шоколаду
- 50 мл вершків будь-якої жирності
Рецепт приготування страви:
- Білки відокремити від жовтків і відправити в холодильник, останні залишити в кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито в окрему миску. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом або застелити пергаментним папером.
- Жовтки почати збивати міксером. Не перестаючи збивати, всипати половину цукрової пудри і збити до утворення пишної світлої маси протягом 3-4 хвилин. Підмішати до жовткового крему просіяне борошно і вимішати до однорідності.
- Білки з'єднати в окремій мисці і також почати збивати міксером. Коли білки зіб'ються до стійких піків, всипати решту цукрової пудри і терту лимонну цедру. Підмішати білковий крем до тіста і викласти все в заздалегідь приготовлену форму, відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати бісквіт для торта з творожним кремом приблизно 20-25 хвилин. Через зазначений час вимкнути вогонь і залишити бісквіт у духовці ще на 15 хвилин. Вийняти форму і залишити на кілька хвилин остигати, вийняти бісквіт на решітку і дати йому повністю охолонути.
- Тим часом приготувати творожний крем для бісквітного торта. Желатин всипати в невелику ємність і залити холодною водою, залишити на 15 хвилин для набухання. Потім поставити ємність на водяну баню і нагрівати суміш, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку. Але не доводьте желатин до кипіння, інакше він втратить свої властивості.
- Зняти посудину з водяної бані та залишити остигати. Консервовані ананаси порізати дрібними шматочками. Творог з'єднати в мисці з вершками і ретельно розмішати вінчиком до повної однорідності.
- Збиваючи творожний крем вінчиком, влити желатинову суміш. Потім підмішати цукрову пудру і консервовані фрукти. Остиглий бісквіт розрізати вздовж на дві рівні частини. Нижню частину покласти у форму (бажано роз'ємну) і просочити сиропом від консервованих фруктів (достатньо 2-3 ст.л.). Просочувати бісквіт не обов'язково.
- Коли корж просочиться, викласти зверху сирний крем і розрівняти поверхню. Накрити творожний крем верхнім коржем і трохи придавити. Відправити форму з тортом у холодильник для застигання крему і просочення коржів.
- Бісквітний торт із творожним кремом має настоятися в холодильнику не менше 3-4 годин. Через зазначений час можна приготувати глазур для торта. Для цього поламати шоколад на шматочки і скласти в невелику миску разом із вершками, поставити на водяну баню.
- Нагрівати шоколадну масу, помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів. Зняти ємність із водяної бані й залишити на кілька хвилин для охолодження. Вийняти форму з холодильника, зняти роз'ємне кільце (або обережно перевернути торт із форми на тарілку).
- Покрити бісквітний торт із творожним кремом шоколадною глазур'ю і залишити на 10-15 хвилин у холодильнику. Вийняти творожний торт із холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Творог - це популярний і корисний інгредієнт у багатьох кухнях світу. Він багатий на білки, кальцій та інші корисні речовини. Творожний крем надає торту ніжної текстури та багатого смаку, а ананаси додають свіжості та фруктової нотки. Подавайте цей торт із філіжанкою ароматного чаю та насолоджуйтеся його смаком разом із близькими та друзями!