Бісквітний торт із творожним кремом: рецепт

Бісквітний торт із творожним кремом: рецепт
4.8
(6)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта з творожним кремом:

  • 5 яєць
  • 200 гр цукру
  • 150 гр борошна
  • 1 ч.л. тертої цедри лимона (бажано)

Творожний крем для бісквітного торта:

  • 300 гр творожної маси (без цукру і сухофруктів)
  • 250 мл вершків 20-30% (жирність на вибір)
  • 200 гр консервованих ананасів (можна замінити іншими консервованими фруктами)
  • 100 мл чистої води
  • 6-8 ст.л. цукрової пудри
  • 20 гр желатину

Шоколадна глазур для бісквітного торта:

  • 100 гр чорного шоколаду
  • 50 мл вершків будь-якої жирності

Рецепт приготування страви:

  1. Білки відокремити від жовтків і відправити в холодильник, останні залишити в кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито в окрему миску. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом або застелити пергаментним папером.
  2. Жовтки почати збивати міксером. Не перестаючи збивати, всипати половину цукрової пудри і збити до утворення пишної світлої маси протягом 3-4 хвилин. Підмішати до жовткового крему просіяне борошно і вимішати до однорідності.
  3. Білки з'єднати в окремій мисці і також почати збивати міксером. Коли білки зіб'ються до стійких піків, всипати решту цукрової пудри і терту лимонну цедру. Підмішати білковий крем до тіста і викласти все в заздалегідь приготовлену форму, відправити в розігріту духову шафу.
  4. Випікати бісквіт для торта з творожним кремом приблизно 20-25 хвилин. Через зазначений час вимкнути вогонь і залишити бісквіт у духовці ще на 15 хвилин. Вийняти форму і залишити на кілька хвилин остигати, вийняти бісквіт на решітку і дати йому повністю охолонути.
  5. Тим часом приготувати творожний крем для бісквітного торта. Желатин всипати в невелику ємність і залити холодною водою, залишити на 15 хвилин для набухання. Потім поставити ємність на водяну баню і нагрівати суміш, помішуючи, до повного розчинення сухого залишку. Але не доводьте желатин до кипіння, інакше він втратить свої властивості.
  6. Зняти посудину з водяної бані та залишити остигати. Консервовані ананаси порізати дрібними шматочками. Творог з'єднати в мисці з вершками і ретельно розмішати вінчиком до повної однорідності.
  7. Збиваючи творожний крем вінчиком, влити желатинову суміш. Потім підмішати цукрову пудру і консервовані фрукти. Остиглий бісквіт розрізати вздовж на дві рівні частини. Нижню частину покласти у форму (бажано роз'ємну) і просочити сиропом від консервованих фруктів (достатньо 2-3 ст.л.). Просочувати бісквіт не обов'язково.
  8. Коли корж просочиться, викласти зверху сирний крем і розрівняти поверхню. Накрити творожний крем верхнім коржем і трохи придавити. Відправити форму з тортом у холодильник для застигання крему і просочення коржів.
  9. Бісквітний торт із творожним кремом має настоятися в холодильнику не менше 3-4 годин. Через зазначений час можна приготувати глазур для торта. Для цього поламати шоколад на шматочки і скласти в невелику миску разом із вершками, поставити на водяну баню.
  10. Нагрівати шоколадну масу, помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів. Зняти ємність із водяної бані й залишити на кілька хвилин для охолодження. Вийняти форму з холодильника, зняти роз'ємне кільце (або обережно перевернути торт із форми на тарілку).
  11. Покрити бісквітний торт із творожним кремом шоколадною глазур'ю і залишити на 10-15 хвилин у холодильнику. Вийняти творожний торт із холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Творог - це популярний і корисний інгредієнт у багатьох кухнях світу. Він багатий на білки, кальцій та інші корисні речовини. Творожний крем надає торту ніжної текстури та багатого смаку, а ананаси додають свіжості та фруктової нотки. Подавайте цей торт із філіжанкою ароматного чаю та насолоджуйтеся його смаком разом із близькими та друзями!