Пухкі та соковиті пиріжки з вишнею в духовці
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для пиріжків із вишнею:
- 400 гр борошна
- 200 гр сметани
- 1 велике яйце (або 2 невеликих)
- 2-3 ст.л. чистої води
- 2 ст.л. цукру
- 5 гр сухих дріжджів
- дрібка солі
Вишнева начинка для пиріжків у духовці:
- 500 гр вишень
- близько 100-200 гр цукру
- 1-2 ст.л. крохмалю
- + 1 яйце
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування тіста для пиріжків із вишнею в духовці. Воду підігріти до теплого стану (близько 35-40С), розчинити в ній дріжджі з сіллю і половиною цукру. Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин у теплому місці. Яйця вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Борошно просіяти через сито в окрему миску.
- Яйця вбити в чисту миску і почати збивати міксером. Всипати решту ложки цукру і збивати яєчну суміш до однорідності. Не перестаючи збивати, додати сметану і змішувати до однорідного кольору.
- Влити дріжджову суміш до яєчно-сметанної і розмішати вінчиком. Поступово підмішати до сметанної суміші просіяне борошно і вимішати тісто до гладкості. Потім накрити його серветкою або легким рушником.
- Дріжджове тісто для пиріжків із вишнею має настоятися близько години в теплі. За цей час приготувати начинку з вишні для пиріжків у духовці.
- Вишню перебрати, очистити від сміття, гілочок, листя, промити й очистити від кісточок (останнє - не обов'язково). Скласти вишню в миску, засипати цукром і залишити на годину в холодильнику.
- Потім вийняти вишню і відкинути на друшляк, дати стекти зайвому соку. Скласти вишневу начинку в миску, засипати крохмалем і залишити осторонь. Формувати пиріжки з вишнею можна двома способами.
- Можна скатати з тіста ковбаску завтовшки близько 4-5 см, нарізати її шматочками приблизно 1 см завтовшки. Кожен шматочок трохи розкатати пальцями, викласти на нього начинку з вишні, з'єднати і закріпити кінці тіста над начинкою.
- Можна просто відщипувати від тіста невеликі шматочки і розкачувати їх у коло. Викласти в центр кожного начинку і защипати кінці тіста. Деко змастити олією і викласти на нього заготовки пиріжків з вишнею. Залишити дріжджові пиріжки на 15 хвилин у теплому місці.
- Духовку розігріти до 180/200С. Яйце вбити в невелику ємність і збити з дрібкою цукру до однорідності. Змастити поверхню кожного пиріжка яєчною сумішшю і відправити деко в розігріту духову шафу.
- Випікати пиріжки з вишнею в духовці приблизно 20 хвилин до рум'яності. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати. Духові пиріжки з вишнею смачні і в теплому, і в гарячому вигляді. Приємного чаювання!
Ці пиріжки з вишнею в духовці стануть чудовим доповненням до чаю чи кави. Вони мають ніжне тісто зі сметаною, яке гарно поєднується із солодким соковитим смаком вишні. Спробуйте додати трохи цукру-пудри на верху пиріжків перед подачею для особливого смаку та вигляду.