Рецепт татарських баурсаків: смачна можливість насолодитися традиційною стравою
Кухня
Інгредієнти:
- 350 гр борошна
- 3 яйця
- 50 мл молока
- 1 ст.л. цукру (без гірки)
- 10 гр вершкового масла
- пів-ч.л. сухих дріжджів
- пів-ч.л. солі
- + 100 гр цукру і 60-70 мл води (можна замінити сумішшю 130 гр меду і 2-3 ст.л. води)
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло розтопити, з'єднати з молоком і розмішати. Підігріти суміш до теплого стану (35С), розвести в ній дріжджі, цукор і сіль. Ретельно розтерти суміш виделкою і залишити на 15 хвилин у теплому місці. Яйця вийняти з холодильника і залишити на 10-15 хвилин у теплі.
- Через зазначений час вбити яйця і розмішати виделкою або вінчиком. Підмішати половину борошна і вимішати до отримання однорідної маси. Поступово ввести решту борошна і вимішувати тісто до отримання гладенької маси.
- Стіл присипати борошном і викласти на нього дріжджове тісто. Накрити його серветкою або вологим легким рушником. Дріжджове тісто для татарських баурсаків має настоятися близько півгодини-години в теплі.
- Від тіста, що підійшло, відокремити шматок і розкачати його в джгут приблизно 2-3 см завтовшки. Нарізати джгут шматочками близько 2 см завширшки і надати кожному форму кульки розміром з волоський горіх. У каструлю з товстим дном влити олію (близько 300 мл) і поставити на вогонь.
- У розпечену олію скласти партію кульок. Смажити татарські баурсаки приблизно 1-2 хвилини з кожного боку. Вийняти готові пончики шумівкою на паперовий рушник, у киплячу олію скласти наступну партію.
- Таким чином нарізати і просмажити татарські баурсаки з тіста, що залишилося, просочити їх паперовим рушником і скласти гіркою на велике тарілку. Приготувати цукрову глазур для баурсаків.
- Для цього з'єднати в невеликій каструлі цукор із водою і поставити на вогонь. Відразу після закипання зменшити вогонь і проварити сироп протягом 1-2 хвилин, безперервно помішуючи. Якщо ви готуєте глазур із меду, потрібно влити його в невелику миску і поставити на водяну баню.
- Коли мед стане рідким, влити до нього гарячу воду і ретельно розмішати. Зняти миску з водяної бані й полити сиропом гірку з пончиків. Так само вчинити і з цукровою глазур'ю.
- Татарські баурсаки мають просочитися цукровим сиропом (близько 10 хвилин). Потім можна подавати страву до столу. Приємного чаювання!
А як вам ідея спробувати додати трохи аромату до цих баурсаків? Спробуйте додати трохи апельсинової цедри або ванілі в тісто перед замісом. Це додасть особливого смаку та зробить ваші баурсаки ще більш неперевершеними. Розслабтеся та насолоджуйтеся смаком традиційних баурсаків разом із рідними та близькими!