Чебуреки з листкового тіста
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг листкового бездріжджового тіста
- 0,5 кг свино-яловичого фаршу
- 2 цибулини
- 5 зубчиків часнику
- 50 г вершкового масла
- сіль, перець, спеції за смаком
- бульйон або вода
Рецепт:
- Фарш пропустіть через м'ясорубку разом з цибулею, добавте сіль, перець, спеції, додайте бульйон або воду і перемішайте.
- Тісто залиште розморожуватись, накривши його плівкою.
- Розкатайте тісто на столі, посипте його борошном і наріжте на шматочки рівного розміру. Розкатайте їх у круги.
- На половину круга тіста покладіть пару ложок начинки з фаршу і зверху додайте трохи вершкового масла.
- Накрийте фарш другою половиною тіста. Зліпіть краї тіста, прикрасьте краї чебурека за допомогою виделки.
- На сковороду влийте близько 80-100 мл рослинної олії і поставте на сильний вогонь.
- Як тільки олія почне закипати, викладіть на сковороду чебуреки, зменшіть вогонь до середнього та смажте їх до рум'яної скоринки протягом 5 хвилин.
- Переверніть чебуреки лопаткою на іншу сторону та смажте до готовності протягом 4-5 хвилин.
- Покладіть готові чебуреки на паперовий рушник або салфетку, щоб вони збереглися без зайвого жиру.
- Продовжуйте смажити решту тіста до золотистої скоринки.
- Подавайте гарячі чебуреки до столу та насолоджуйтесь їхнім неперевершеним смаком!
Ці цікаві чебуреки з листкового тіста - чудовий варіант перекусу для будь-якого часу дня. Їх можна готувати з будь-яким фаршем за власним смаком, додавати до нього різні спеції та приправи.
Це також чудова ідея для дружньої вечері з друзями, коли ви хочете пригостити їх якоюсь смачною та легкою закускою. Подавайте їх зі свіжими овочами та соусом за власним смаком.
Рецепт чебуреків з листкового тіста - це справжня знахідка для тих, хто хоче приготувати щось швидке та просте, але дуже смачне. Спробуйте його вже сьогодні та переконайтеся в цьому самі!