Божественний домашній бургер: рецепт зі смаком

Божественний домашній бургер: рецепт зі смаком
3.3
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600-700 г свинини
  • 150 г бекону (можна підкопченого)
  • 150 г сиру (пластинчатий в упаковці)
  • Упаковка булочок для гамбургерів
  • 1 шт. помідора
  • 1 шт. гострого перцю
  • 2 шт. солених огірків (не бочкових)
  • 4 шт. цибулі
  • Листя салату
  • 1 ст. ложка паприки
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ст. ложки кетчупу
  • Яблучний оцет або будь-який інший
  • Вустерширський соус (не обов'язково)

Рецепт приготування:

  1. Підготуємо м'ясо для фаршу та наріжемо його на невеликі шматочки для легшого перемелювання у фарш.
  2. Приготуємо фарш подрібнивши свинину у м'ясорубці чи блендері. У блендері навіть зручніше, тому що менше мороки по складанню та очищенню, а консистенція фаршу після перемелювання нам підходить.
  3. Наріжемо бекон шматочками і подрібнимо в м'ясорубці або блендері. Корочки від бекону обрізати не потрібно, адже при обсмажуванні вона затвердіє і не буде гумовою.
  4. Обсмажити перемелений бекон на сковороді. Не забувайте, що бекон це жир і масло на сковорідку додавати не потрібно.
  5. Висипаємо вміст сковороди на серветки щоб зайвий жир стік.
  6. Потім ми подрібнимо наш бекон у крихту невеликого розміру.
  7. Висипаємо в посуд фарш та отриману крихту з бекону. Посолити і поперчити свіжозмеленим чорним перцем. Потім ретельно перемішаємо.
  8. Для приготування барбекю соусу для гамбургерів, пропасуємо дрібненько пару цибулин і пару часточок часнику. На сковороді обсмажуємо цибулю з часником і додаємо туди столову ложку цукру. Для кислинки додаємо пару чайних ложок оцту та одну столову ложку паприки. Чекаємо поки випарується рідина і додаємо 2 столові ложки Вустерширського соусу (можна Бальзамічний або соєвий).
  9. Потім додамо до соусу дві столові ложки кетчупу і перемішуючи обсмажуємо до карамелізації вмісту сковороди. Для гостроти можна додати дрібно нарізаний один гострий перець. Розбавити суміш одним невеликим стаканчиком розведеного кетчупу у воді щоб надати соусу рідкий вигляд.
  10. Підготуємо фарш для смаження котлет. Зліпіть котлети у формі плоских млинців за діаметром трохи більшим, ніж ваші булочки для бургерів.
  11. Виставте пальник майже на максимальне полум'я. На сковорідку налийте олії та обсмажте котлети для наших бургерів по дві з половиною хвилини з кожного боку періодично притискаючи лопаткою.
  12. Перед складання найсмачніших бургерів потрібно попередньо нарізати красивими кільцями цибулю, помідори та солоні огірочки.
  13. Розріжте булочки на дві половинки і трохи підсушіть їх на сухій, гарячій сковороді. Після цього можна приступати до збирання найсмачніших у світі бургерів.
  14. Складаємо бургер у такому порядку. Спочатку промажемо булочку соусом, потім укладаємо лист салату, а на нього цибулю і котлету. Зверху на котлету у довільному порядку кладемо кільця помідорів, цибулі та маринованих огірків. Зверху кладемо ще ложечку соусу і накриваємо листом салату та верхівкою булочки.
  15. І, нарешті, наша страва готова і можна насолодитися вживанням.

Цей домашній бургер - ідеальний варіант для вечері з друзями або сімейним обідом. Його приготування може зайняти деякий час, але в результаті ви отримаєте неймовірно смачний бургер, який не поступається тим, що можна знайти в ресторані швидкого харчування. Ви можете змінювати складові і кількість соусів, щоб налаштувати смак за своїм смаком.

Ще одна цікава ідея - замість свинини можна використовувати яловичину або курку, щоб отримати різноманітні варіанти бургерів. Також ви можете додати різні інгредієнти, такі як авокадо, яйце або гриби, щоб додати до свого бургера ще більше смаку та текстури.

Ще одна важлива порада - під час формування котлети не робіть її занадто товстою, оскільки це може призвести до нерівномірного приготування та неоднакового смаку. Краще робити котлети тонкими та діаметром приблизно таким самим, як діаметр булочки для гамбургерів.

Цей домашній бургер - це не просто їжа, це витвір мистецтва! Спробуйте приготувати його самостійно та насолоджуйтеся чудовим смаком, який ви можете створити власними руками.