невеликий пучок кропу (можна замінити сухим кропом)
кілька пір'я зеленої цибулі
сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
Капусту тонко нашаткувати, скласти в каструлю, злегка посолити і пом'яти руками до соку. Залити подрібнену капусту молоком та поставити на середній вогонь. Помішуючи, довести масу до закипання молока.
Цибулю, кріп промити і обсушити, нашаткувати ножем. Часник очистити від плівки і пропустити через часнику (можна дуже дрібно нарізати ножем). Відправити подрібнену зелень і часник в капустяну масу, що закипіла, перемішати.
Просіюючи манну крупу через сито, додати в каструлю з капустою і киплячим молоком, безупинно у своїй помішуючи вміст каструлі. Готувати капусту з манкою для котлет близько хвилини на невеликому вогні, якомога частіше помішуючи.
Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити на 20-30 хвилин для остигання та набухання манної крупи. Через зазначений час капусту можна подавати як самостійний гарнір до м'ясних або рибних страв.
Для приготування капустяних котлет з манкою потрібно додати трохи теплу капусту сире яйце, поперчити за смаком і ретельно перемішати. Всипати борошно в окрему тарілку, а в сковороді розігріти 3-4 ст.л. рослинного масла. Формувати котлети вологими руками, надаючи їм овальну або круглу форму і обваляти в борошні з усіх боків.
Просмажити капустяні котлети з манкою до рум'яності по обидва боки на помірному вогні. Перекласти їх на блюдо, тим часом зліпити ще кілька котлет з капустяної маси і запанувати в борошні, викласти в розігріте масло і прожарити до готовності. Подавати капустяні котлети до столу гарячими як гарнір або самостійну страву. Смачного!