Млинці з сиром та грибами

Млинці з сиром та грибами
4.2
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для млинців:

  • 0,5 л молока
  • близько 250 г борошна
  • 3 яйця
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. цукру

Начинка для млинців:

  • 300 г свіжих печеріць або гливи
  • 200 г твердого сиру
  • 1 велика або 2 середні цибулини
  • сіль і перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Розбити яйця в миску або каструлю, додати сіль з цукром і збити віночком до однорідності. Влити трохи менше половини молока і знову збити.
  2. Поступово ввести все борошно, просіюючи його через сито, перемішати віночком густе і повністю однорідне тісто. Помішуючи його віночком, влити тонким струмком залишок молока.
  3. Закрити тісто харчовою плівкою або кришкою і залишити на півгодини-годину. Тим часом приготувати начинку для млинців: гриби помити і обсушити, нарізати невеликими шматочками, цибулю очистити і нарізати на кубики.
  4. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії і викласти цибулю. Просмажити її протягом 3-5 хвилин на слабкому вогні до золотистого кольору. Додати гриби і смажити їх разом з цибулею 10-15 хвилин, помішуючи лопаткою, до повного випаровування вологи. В кінці смаження посолити і поперчити їх за смаком.
  5. Зняти сковороду з вогню і накрити кришкою. Сир натерти на тертці і відкласти на окрему тарілку.
  6. В сковороді з товстим дном розігріти до шкворчання близько 50 мл рослинної олії і швидко влити його в тісто, перемішуючи тісто віночком. На сковороду з олією, що залишилась, влити приблизно половину ополоника тіста і рівномірно розподілити його по дну.
  7. Посмажити млинець з обох сторін до рум'яності і перекласти на тарілку. На сковороду влити наступну порцію тіста і посмажити млинець до готовності. Таким чином посмажити млинці з залишку тіста і скласти їх стопкою на тарілку. Сковороду після першого разу змащувати олією не потрібно.
  8. Нафарширувати кожен млинець сумішшю смажених грибів і натертого сиру, скрутити їх конвертиками. За бажанням фаршировані млинці з сиром і грибами можна підсмажити на слабкому вогні в вершковому маслі до рум'яної скоринки. Подавати до столу гарячими. Смачного!

Доповнення:

Млинці є популярною стравою у багатьох кухнях світу. Українська кухня відома своїми розкішними млинцями, що зазвичай подаються з різноманітними начинками. Грибна начинка з додаванням солодкого сиру додає млинцям неповторний смак та аромат. Це чудовий варіант для сімейного обіду або святкового столу. Не забудьте подавати їх зі сметаною або соусом на основі йогурту для насичення смаку. Підсмажені млинці з грибами та сиром стануть справжнім хітом вашого столу та принесуть радість всій родині.