Млинці на пиві (без молока)
Кухня
Інгредієнти:
- 350 мл світлого пива
- 150 г борошна
- 2 яйця
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1-2 ч.л. цукру
- ½ ч.л. солі
Рецепт приготування:
- У каструлю або миску розбийте яйця, додайте сіль і цукор, та збийте все виделкою до однорідності. Додайте близько 100 мл пива і ще раз збийте.
- Поступово додавайте просіяне борошно до отриманої яєчної суміші, помішуючи виделкою, щоб отримати однорідне густе тісто без комочків.
- Під час ретельного помішування густого тіста виделкою, тонким струмком додайте залишок пива. Залиште тісто на пиві протягом принаймні півгодини без кришки при кімнатній температурі, якщо є час - краще залишити на годину.
- Після вказаного часу розігрійте рослинну олію на сковороді і тонким струмком додайте її до тіста, швидко помішуючи його виделкою. На розігріту сковороду влийте невелику кількість тіста та рівномірно розподіліть його тонким шаром по всьому дну.
- Смажте млинець до золотистого кольору з обох боків, а потім перенесіть на тарілку. За бажанням, можна змастити млинець маслом або посипати цукром. Повторіть цей процес з рештою тіста. При цьому більше не потрібно змащувати сковороду олією.
- Після кожного млинця викладайте їх стопкою та накривайте мискою, щоб млинці повільніше охолоджувалися і не висихали по краях. Подаються млинці з різними начинками або можна полити медом/згущеним молоком/варенням. Смачного чаювання!
Доповнення:
Хрусткі золотисті млинці - це відмінний варіант для сніданку, перекусу або навіть десерту. Ви можете експериментувати з начинками, додаючи свіжі фрукти, ягоди або шоколад. Запропонуйте млинці гостям на святкуванні або приготуйте їх для романтичного вечора вдвох. Цей рецепт простий у виконанні, але результат вразить вас безумовно. Відчуйте теплоту домашнього комфорту, смакуючи ці солодкі шедеври.