Мінтай з картоплею в духовці

Мінтай з картоплею в духовці
4.7
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 г філе мінтаю (приблизно 0,8-1 кг неочищеної риби)
  • 0,5 кг картоплі
  • 100 г сиру
  • пучок петрушки
  • кілька гілок тим'яну
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Соус для мінтаю з картоплею в духовці:

  • 250 мл молока
  • 250 мл вершків 20%
  • 30 г вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • сіль, перець і щіпка меленого мускатного горіха

Рецепт приготування:

  1. Картоплю очистіть від шкірки і наріжте тонкими кружечками товщиною 3-5 мм.
  2. Нарізану картоплю викладіть у форму для запікання, змащену маслом. Посипте картоплю сіллю, перцем, дрібно нарізаним часником і роздрібненими гілками тим'яну.
  3. Філе мінтаю відокремте від кісткового скелета, великих кісток та шкіри, наріжте філе середніми шматками. Викладіть мінтай на картоплю, посипте травами і спеціями за смаком.
  4. У каструлі з товстим антипригарним дном розтопіть вершкове масло, додайте борошно і перемішуйте, доки не утвориться однорідна маса кремового кольору. Безперервно помішуючи борошняну суміш, влийте тонким струмком спочатку тепле або гаряче молоко, а потім вершки (не холодні). Помішуючи, доведіть соус до закипання, додайте сіль, перець і мелений мускатний горіх. Перемішайте.
  5. Якомога рівномірніше покрийте шматки мінтаю соусом Бешамель і відправте в розігріту до 200°C духовку на півгодини.
  6. До того часу наріжте чисту помиту зелень петрушки і натріть сир.
  7. Вийміть страву з духовки, посипте зеленню та сиром і відправте в духовку ще на 10-15 хвилин.
  8. Вийміть форму з духовки, дайте трохи остудитися і подавайте запечений мінтай з картоплею на стіл. Смачного!

Цікавий факт:

Мінтай - це риба, яка є джерелом багатьох корисних мікроелементів, таких як железо та білок. Вона також багата вітамінами групи B і має чудовий смак, який доповнюється ніжною картоплею та ароматним соусом Бешамель. Це страва, яку варто спробувати, щоб розкрити всі смакові нюанси морського дарунка та ніжної картоплі, запеченої до золотистої скоринки.