Мариновані рижики на зиму гарячим способом, з оцтом

Мариновані рижики на зиму гарячим способом, з оцтом
4.2
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • часник – 3 зубчики
  • рослинна олія – 50 мл
  • лавровий лист – 1 шт.
  • рижики – 1 кг
  • оцет – 0,5 ч.л.
  • вода – 100 мл
  • кріп – пучок
  • сіль – 30 г
  • чорний перець – 8 горошин

Рецепт приготування:

  1. Перебираємо рижики, видаляємо листя та гілки. Гриби ретельно миємо водою, відокремлюємо капелюхи від ніжок.
  2. Промиті рижики перекладаємо у каструлю з водою, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
  3. Варимо гриби на слабкому вогні близько 20 хвилин, періодично знімаємо піну.
  4. Готові рижики перекладаємо на друшляк, промиваємо водою.
  5. Стерилізуємо банки, укладаємо в них гриби.
  6. Готуємо маринад: у каструлю наливаємо воду, додаємо спеції та приправи, сіль, рослинну олію. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
  7. Наприкінці додаємо оцет, знімаємо з вогню.
  8. Розливаємо маринад по банках, закриваємо кришками. Залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі.
  9. Переносимо консервацію у льох для подальшого зберігання.

Додаткова порада:

Якщо додати в банки з рижиками напівкільця цибулі, ви отримаєте оригінальний салат. Така пікантна закуска сподобається всій родині.