Мариновані рижики на зиму гарячим способом, з оцтом

Кухня
Інгредієнти:
- часник – 3 зубчики
- рослинна олія – 50 мл
- лавровий лист – 1 шт.
- рижики – 1 кг
- оцет – 0,5 ч.л.
- вода – 100 мл
- кріп – пучок
- сіль – 30 г
- чорний перець – 8 горошин
Рецепт приготування:
- Перебираємо рижики, видаляємо листя та гілки. Гриби ретельно миємо водою, відокремлюємо капелюхи від ніжок.
- Промиті рижики перекладаємо у каструлю з водою, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
- Варимо гриби на слабкому вогні близько 20 хвилин, періодично знімаємо піну.
- Готові рижики перекладаємо на друшляк, промиваємо водою.
- Стерилізуємо банки, укладаємо в них гриби.
- Готуємо маринад: у каструлю наливаємо воду, додаємо спеції та приправи, сіль, рослинну олію. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
- Наприкінці додаємо оцет, знімаємо з вогню.
- Розливаємо маринад по банках, закриваємо кришками. Залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі.
- Переносимо консервацію у льох для подальшого зберігання.
Додаткова порада:
Якщо додати в банки з рижиками напівкільця цибулі, ви отримаєте оригінальний салат. Така пікантна закуска сподобається всій родині.