Салат з рисом та овочами на зиму

Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг моркви
- 1 кг цибулі
- 1 кг болгарського перцю
- 1 кг томатів
- 200 г рису
- 350 мл рослинної олії
- 200 мл оцту
- 1,5 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
Рецепт приготування:
- Усі овочі ретельно миємо та сушимо.
- Рис відварюємо приблизно 10 хвилин у підсоленій воді, потім відкидаємо на друшляк і добре промиваємо під холодною водою, щоб запобігти злипанню.
- Очищену моркву натираємо на середній тертці. Викладаємо у широку ємність, вливаємо рослинну олію, додаємо цукор, сіль, оцет і тушкуємо на сильному вогні, постійно помішуючи, 10 хвилин.
- Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, додаємо до моркви і тушкуємо ще 5 хвилин. Потім додаємо кубики перцю, шматочки томатів.
- Залишаємо овочі тушкуватись ще 5 хвилин. Після чого всипаємо рис, ретельно перемішуємо і залишаємо на півгодини.
- Гарячий салат розкладаємо по заздалегідь підготовленим банкам, закатуємо кришками.
Додаткові поради:
- Вибирайте для готування рис, який не піддавався обробці паром, для більш густої консистенції.
- Додавайте часник, чорний або гострий перець для пікантності.
- Використовуйте м'ясисті томати з мінімальною кількістю насіння для найкращого смаку.
Смачного!