Салат з рисом та овочами на зиму

Салат з рисом та овочами на зиму
4.5
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг моркви
  • 1 кг цибулі
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг томатів
  • 200 г рису
  • 350 мл рослинної олії
  • 200 мл оцту
  • 1,5 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру

Рецепт приготування:

  1. Усі овочі ретельно миємо та сушимо.
  2. Рис відварюємо приблизно 10 хвилин у підсоленій воді, потім відкидаємо на друшляк і добре промиваємо під холодною водою, щоб запобігти злипанню.
  3. Очищену моркву натираємо на середній тертці. Викладаємо у широку ємність, вливаємо рослинну олію, додаємо цукор, сіль, оцет і тушкуємо на сильному вогні, постійно помішуючи, 10 хвилин.
  4. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, додаємо до моркви і тушкуємо ще 5 хвилин. Потім додаємо кубики перцю, шматочки томатів.
  5. Залишаємо овочі тушкуватись ще 5 хвилин. Після чого всипаємо рис, ретельно перемішуємо і залишаємо на півгодини.
  6. Гарячий салат розкладаємо по заздалегідь підготовленим банкам, закатуємо кришками.

Додаткові поради:

  • Вибирайте для готування рис, який не піддавався обробці паром, для більш густої консистенції.
  • Додавайте часник, чорний або гострий перець для пікантності.
  • Використовуйте м'ясисті томати з мінімальною кількістю насіння для найкращого смаку.

Смачного!