Квашені огірки на зиму, без стерилізації у банках

Квашені огірки на зиму, без стерилізації у банках
4.8
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л води
  • 2 лаврові листки
  • сіль з розрахунку 2 ст.л. на 1 л води
  • 3 зубчики часнику
  • листя хрону
  • 10 зонтиків кропу
  • 1,5 кг огірків

Рецепт приготування:

  1. Вибирайте невеликі, не перезрілі огірки, ретельно їх промийте і замочіть у холодній воді на 4-5 годин.
  2. Квашення можна проводити не тільки в банках, а й у будь-якому посуді, що не піддається окисленню. Розчиніть сіль у воді для приготування розсолу, кип'ятити його не потрібно.
  3. Огірки зі спеціями заливаються отриманим розсолом і настоюються три дні.
  4. За цей період не чіпайте огірки, щоб уникнути утворення плісняви. Через три дні розсіл потрібно злити, зелень викинути.
  5. Перекладіть огірки в інші банки, прокип'ятіть розсол, потім залийте ним банки з огірками. Дайте настоятися півгодини, потім розсол злийте і знову прокип'ятіть.
  6. Коли огірки будуть залиті розсолом остаточно, у банку можна покласти гвоздику та листя хрону з кропом.

Зберігання:

Зберігайте огірки в прохолодному місці під кришками. Розсіл з часом посвітліє, каламутність розсолу пропаде.

Цікавий факт:

Для квашення варто використовувати тільки сорти, придатні для засолювання. Салатні огірки не підходять для цього процесу, оскільки стають занадто м'якими. Засолочні сорти мають щільну текстуру і менше води всередині, що допомагає їм зберігати хрусткість після маринування.