Квашені огірки на зиму, без стерилізації у банках

Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 л води
- 2 лаврові листки
- сіль з розрахунку 2 ст.л. на 1 л води
- 3 зубчики часнику
- листя хрону
- 10 зонтиків кропу
- 1,5 кг огірків
Рецепт приготування:
- Вибирайте невеликі, не перезрілі огірки, ретельно їх промийте і замочіть у холодній воді на 4-5 годин.
- Квашення можна проводити не тільки в банках, а й у будь-якому посуді, що не піддається окисленню. Розчиніть сіль у воді для приготування розсолу, кип'ятити його не потрібно.
- Огірки зі спеціями заливаються отриманим розсолом і настоюються три дні.
- За цей період не чіпайте огірки, щоб уникнути утворення плісняви. Через три дні розсіл потрібно злити, зелень викинути.
- Перекладіть огірки в інші банки, прокип'ятіть розсол, потім залийте ним банки з огірками. Дайте настоятися півгодини, потім розсол злийте і знову прокип'ятіть.
- Коли огірки будуть залиті розсолом остаточно, у банку можна покласти гвоздику та листя хрону з кропом.
Зберігання:
Зберігайте огірки в прохолодному місці під кришками. Розсіл з часом посвітліє, каламутність розсолу пропаде.
Цікавий факт:
Для квашення варто використовувати тільки сорти, придатні для засолювання. Салатні огірки не підходять для цього процесу, оскільки стають занадто м'якими. Засолочні сорти мають щільну текстуру і менше води всередині, що допомагає їм зберігати хрусткість після маринування.