Аджика з кетчупом чилі на зиму

Аджика з кетчупом чилі на зиму
4.5
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,5 кг дуже стиглих томатів
  • 0,5 кг зелених яблук
  • 0,5 кг ріпчастої цибулі
  • 0,2 кг часнику
  • 100 мл рафінованої олії
  • 150 мл кетчупу чилі
  • 0,5 кг моркви
  • 0,4 кг болгарського перцю
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі

Рецепт приготування:

Гостроту готового соусу можна легко регулювати, спробувавши обраний кетчуп до приготування заготівлі.. Кожна марка має свій склад приправи, тому смак аджики буде залежити від обраного фірмового продукту.

  1. Всі овочі миємо та висушуємо на серветці. Очищаємо від шкірки моркву, знімаємо лушпиння з часнику та цибулі.
  2. У перців видаляємо насіння та перегородки, нарізаємо їх на невеликі шматочки.
  3. Яблука розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину з зернятками та пергаментними пластинками. Якщо плоди великі, розрізаємо їх на кілька частин.
  4. Перемелюємо всі овочі на м'ясорубці або в кухонному комбайні, змішуємо з рослинною олією та відправляємо на вогонь.
  5. Як тільки аджика закипить, заправляємо майбутній соус цукром та сіллю.
  6. Варимо близько 1,5 години, додаємо в суміш кетчуп.
  7. Перемішуємо, через 10 хвилин розкладаємо у стерильні банки та негайно закочуємо.
  8. Перевертаємо на підкладку, обгортаємо ковдрою.
  9. Через 12 годин прибираємо аджику на зберігання.

Цікавий факт:

Щоб надати готовому соусу кавказького колориту, можна разом з томатною заправкою додати до аджики хмелі-сунелі за 10 хвилин до готовності. Хмелі-сунелі — це традиційна грузинська спеція, яка надає стравам особливого аромату та пікантності.