Аджика з кетчупом чилі на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 2,5 кг дуже стиглих томатів
- 0,5 кг зелених яблук
- 0,5 кг ріпчастої цибулі
- 0,2 кг часнику
- 100 мл рафінованої олії
- 150 мл кетчупу чилі
- 0,5 кг моркви
- 0,4 кг болгарського перцю
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі
Рецепт приготування:
Гостроту готового соусу можна легко регулювати, спробувавши обраний кетчуп до приготування заготівлі.. Кожна марка має свій склад приправи, тому смак аджики буде залежити від обраного фірмового продукту.
- Всі овочі миємо та висушуємо на серветці. Очищаємо від шкірки моркву, знімаємо лушпиння з часнику та цибулі.
- У перців видаляємо насіння та перегородки, нарізаємо їх на невеликі шматочки.
- Яблука розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину з зернятками та пергаментними пластинками. Якщо плоди великі, розрізаємо їх на кілька частин.
- Перемелюємо всі овочі на м'ясорубці або в кухонному комбайні, змішуємо з рослинною олією та відправляємо на вогонь.
- Як тільки аджика закипить, заправляємо майбутній соус цукром та сіллю.
- Варимо близько 1,5 години, додаємо в суміш кетчуп.
- Перемішуємо, через 10 хвилин розкладаємо у стерильні банки та негайно закочуємо.
- Перевертаємо на підкладку, обгортаємо ковдрою.
- Через 12 годин прибираємо аджику на зберігання.
Цікавий факт:
Щоб надати готовому соусу кавказького колориту, можна разом з томатною заправкою додати до аджики хмелі-сунелі за 10 хвилин до готовності. Хмелі-сунелі — це традиційна грузинська спеція, яка надає стравам особливого аромату та пікантності.