Кабачкова ікра з майонезом на зиму

Кабачкова ікра з майонезом на зиму
4.3
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків
  • 2 кг моркви
  • 0,5 кг цибулі
  • 200 г майонезу
  • 250 г томатного соусу
  • 1 ст. л. солі
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. 9% оцту
  • 7 горошин перцю
  • прянощі - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Візьміть овочі середнього розміру. Ретельно їх промийте, цибулю та моркву очистіть. Потім наріжте їх на шматочки.
  2. Цибулю, моркву та кабачки пропустіть через м'ясорубку або подрібніть блендером. Додайте цукор та сіль.
  3. Поставте ємність на вогонь та доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь та тушкуйте, періодично помішуючи, протягом двох годин.
  4. Додайте перець, обрані прянощі, оцет, майонез і томатний соус. Ретельно перемішайте та варіть ще півгодини.
  5. Готову ще гарячу ікру обережно розлийте по стерилізованих банках. Закатайте кришками, переверніть та залиште, поки вони остигнуть.
  6. Потім перекладіть банки в холодильник.

Додаткові поради:

  • Ікра набуде гострого присмаку, якщо додати до неї часник.
  • Додавання болгарського перцю надасть ікрі особливих ноток.
  • Консистенція ікри стане більш ніжною, якщо для подрібнення овочів використовувати блендер.
  • Замість готового томатного соусу можна використовувати домашній кетчуп. Для його приготування томати запікаються в духовці, потім протираються через сито та уварюються до густоти зі спеціями.

Цей рецепт дозволяє вам експериментувати зі смаками та інгредієнтами, додаючи нові відтінки до звичної страви. Подавайте цю ікру як закуску або додаток до основних страв, і насолоджуйтесь її чудовим смаком та ароматом!