Мариновані патисони на зиму, без стерилізації

Кухня
Інгредієнти:
- 7 шт. патисонів
- 1 зубчик часнику
- 4 ст.л. оцту
- 1 пучок кропу
- 0,5 л води
- 1 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі
Рецепт приготування:
- Підготовка інгредієнтів дуже проста. Патисони зберігають більшість корисних властивостей без теплової обробки, тому вони хрумтять, майже як свіжі. Овочі слід помити, видалити плодоніжки і занурити в каструлю з водою. Поставити на вогонь і варити 7 хвилин після закипання.
- Поки патисони варяться, підготуйте скляну тару і маринад. Банку промийте з содою та висушіть. Часник наріжте на чотири частини, покладіть на дно банки разом з митим кропом.
- У окремій ємності змішайте оцет, цукор і сіль. Ретельно перемішайте, щоб сипучі інгредієнти повністю розчинилися.
- Заповніть банку патисонами до верху. Уважно та обережно влийте маринад, а потім гарячу воду, в якій варилися патисони. Закрийте кришкою.
Мариновані патисони можуть нагадувати за смаком огірки і чудово поєднуються з смаженою картоплею, кашами та рибними чи м'ясними стравами. Цей рецепт не тільки підкреслить смак вашої основної страви, а й збагатить ваш раціон корисними вітамінами і мікроелементами.