Мариновані патисони на зиму, без стерилізації

Мариновані патисони на зиму, без стерилізації
4.3
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 7 шт. патисонів
  • 1 зубчик часнику
  • 4 ст.л. оцту
  • 1 пучок кропу
  • 0,5 л води
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Підготовка інгредієнтів дуже проста. Патисони зберігають більшість корисних властивостей без теплової обробки, тому вони хрумтять, майже як свіжі. Овочі слід помити, видалити плодоніжки і занурити в каструлю з водою. Поставити на вогонь і варити 7 хвилин після закипання.
  2. Поки патисони варяться, підготуйте скляну тару і маринад. Банку промийте з содою та висушіть. Часник наріжте на чотири частини, покладіть на дно банки разом з митим кропом.
  3. У окремій ємності змішайте оцет, цукор і сіль. Ретельно перемішайте, щоб сипучі інгредієнти повністю розчинилися.
  4. Заповніть банку патисонами до верху. Уважно та обережно влийте маринад, а потім гарячу воду, в якій варилися патисони. Закрийте кришкою.

Мариновані патисони можуть нагадувати за смаком огірки і чудово поєднуються з смаженою картоплею, кашами та рибними чи м'ясними стравами. Цей рецепт не тільки підкреслить смак вашої основної страви, а й збагатить ваш раціон корисними вітамінами і мікроелементами.