Мариновані чері на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг чері
- 2 шт. цибулі
- 2 шт. болгарського перцю
- 4 зубчики часнику
- гострий перець
- 6 шт. духмяного перцю
- 10 шт. чорного перцю горошком
- по 6 шт. листів вишні, смородини
- 3 шт. зонтика кропу
- 3-6 шт. лаврового листа
- 4 ст.л. цукру
- 4 ст.л. 9% оцту
- 1,5 ст.л. солі
Рецепт приготування:
- Листя та зелень миємо, викладаємо на дно чистої банки.
- Цибулю і часник очищаємо від лушпиння, ріжемо довільно та додаємо.
- Далі кладемо порізаний гострий перець, за ним спеції.
- Помідори чері проколюємо кілька разів за допомогою зубочистки, наповнюємо помідорами банки.
- Болгарський перець миємо, очищаємо від плодоніжок, насіння, ріжемо смужками. Викладаємо його разом з дрібно нарізаною зеленню останнім.
- Заливаємо кріп у банки до країв, закриваємо кришками, даємо пропаритися хвилин 10.
- Переливаємо воду в невелику каструлю, висипаємо сіль, цукор. Кип'ятимо.
- У майбутню консервацію додаємо оцет, а за ним маринад. Закриваємо кришки та добре укутуємо банки на 24 години.
Додаткова порада:
Обов'язково проколюйте помідори чері зубочисткою. Інакше при довгому зберіганні шкірка лусне, і помідори втратять форму. Цей рецепт ідеально підходить для любителів гострих овочевих закусок. Якщо ви бажаєте зменшити гостроту, просто зменшіть кількість спецій навпіл.