Мариновані чері на зиму

Мариновані чері на зиму
4.3
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг чері
  • 2 шт. цибулі
  • 2 шт. болгарського перцю
  • 4 зубчики часнику
  • гострий перець
  • 6 шт. духмяного перцю
  • 10 шт. чорного перцю горошком
  • по 6 шт. листів вишні, смородини
  • 3 шт. зонтика кропу
  • 3-6 шт. лаврового листа
  • 4 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. 9% оцту
  • 1,5 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Листя та зелень миємо, викладаємо на дно чистої банки.
  2. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння, ріжемо довільно та додаємо.
  3. Далі кладемо порізаний гострий перець, за ним спеції.
  4. Помідори чері проколюємо кілька разів за допомогою зубочистки, наповнюємо помідорами банки.
  5. Болгарський перець миємо, очищаємо від плодоніжок, насіння, ріжемо смужками. Викладаємо його разом з дрібно нарізаною зеленню останнім.
  6. Заливаємо кріп у банки до країв, закриваємо кришками, даємо пропаритися хвилин 10.
  7. Переливаємо воду в невелику каструлю, висипаємо сіль, цукор. Кип'ятимо.
  8. У майбутню консервацію додаємо оцет, а за ним маринад. Закриваємо кришки та добре укутуємо банки на 24 години.

Додаткова порада:

Обов'язково проколюйте помідори чері зубочисткою. Інакше при довгому зберіганні шкірка лусне, і помідори втратять форму. Цей рецепт ідеально підходить для любителів гострих овочевих закусок. Якщо ви бажаєте зменшити гостроту, просто зменшіть кількість спецій навпіл.