Мариновані маслюки на зиму без стерилізації

Мариновані маслюки на зиму без стерилізації
4.5
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг маслюків
  • 2 ст. води
  • 50 мл оцту
  • 4 шт. чорного перцю
  • 4 шт. запашного перцю
  • 4 шт. лаврового листа
  • 1 ст.л. цукру
  • 0,5 ст.л. солі

Рецепт приготування:

Цей універсальний рецепт не вимагає особливих кулінарних навичок. За ним можна приготувати не тільки маслюки, а й опеньки, боровики.

  1. Маслюки спочатку ретельно миємо.
  2. Погружаємо у підготовлену воду, додаємо цукор, солимо, ставимо варитися на 10 хвилин.
  3. По закінченню часу додаємо лавровий лист, перці, потім вливаємо оцет.
  4. Кип'ятимо приблизно 5-7 хвилин, залишаємо.
  5. За допомогою шумівки дістаємо гриби, перекладаємо у підготовлену скляну тару, попередньо вимиту.
  6. Закриваємо кришками щільніше, перевертаємо догори дном і добре кутаємо в ковдру на добу.
  7. Зберігаємо в темному холодному місці не більше 10 місяців.

Перед використанням маслюків необхідно їх обережно почистити. Уважно знімаємо плівку з шапки кожного гриба за допомогою ножа. Щоб прискорити процес, продукт можна підсушити, а лезо ножа змастити маслом. Мариновані маслюки вважаються окремою стравою. При подачі на обідній стіл їх рекомендується заправляти цибулевою нарізкою та рослинною олією.

Додаткові поради:

  • Для різноманітності смаку, спробуйте додати до маринаду трохи меду або нарізаного часнику.
  • Сервіруйте мариновані маслюки зі свіжими травами, такими як кріп чи петрушка, для додаткового аромату.
  • Зберігайте гриби в холодильнику після відкриття, щоб вони залишалися свіжими та смачними.