Мариновані білі гриби: рецепт на зиму з оцтом

Мариновані білі гриби: рецепт на зиму з оцтом
4.3
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 50 мл оцту (9%)
  • 10 горошин чорного перцю
  • 5 горошин запашного перцю
  • 2 лаврових листки
  • 2 гвоздики
  • 1,5 ст. води
  • 1 кг білих грибів
  • 1 цибулина
  • 1 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. цукру

Рецепт приготування:

  1. Очищаємо гриби від трави і бруду. Обережно відділяємо капелюшки від ніжок, які можна засушити або посмажити.
  2. Капелюшки ще раз промиваємо під проточною холодною водою і даємо стекти зайвій рідині. Нарізаємо їх часточками середнього розміру.
  3. Виливаємо у каструлю холодну воду, доводимо до кипіння і викладаємо в неї гриби. Варимо на маленькому вогні чверть години при постійному помішуванні. Не забуваємо знімати піну, щоб маринад залишався прозорим.
  4. Перекладаємо капелюшки в чисту ємність, а теплу рідину проціджуємо через марлю. Після додаємо в неї цукор, сіль, гвоздику, оцет і лавровий лист. Кип'ятимо на середньому вогні не більше 5 хвилин.
  5. На дно стерилізованої банки (0,5 л) викладаємо цибульні кільця, потім – підготовлені гриби. З маринаду забираємо лавровий лист і переливаємо маринад у скляну ємність.
  6. Закочуємо кришкою, перевертаємо і укутуємо рушником до повного остигання.

Додаткові поради:

  • Якщо у вас є гриби невеликого розміру, рекомендується консервувати їх цілими, а не нарізати малими шматочками.
  • Для різноманітності смаку можна додати трохи свіжого кропу або петрушки до маринаду.
  • Спробуйте використовувати цей рецепт і з іншими видами грибів для створення унікальних смакових комбінацій.