Мариновані помідори зі сливами
Кухня
Мариновані помідори в ароматному маринаді зі сливами виходять дуже смачні. Результат приємно здивує навіть досвідчених господинь.
Інгредієнти:
- 1 кг помідорів невеликого розміру
- 200 г слив
- 150 мл оцету 9%
- 6 зубчиків часнику
- 4 ст.л. солі
- 2 ст.л. цукру
- невеликий пучок кропу та петрушки
- 10 зерен чорного перцю
- 5 бутонів гвоздики
- 3-4 лаврових листа
Рецепт приготування страви:
- Промити помідори та сливи, витерти насухо, очистити часник від шкірки. Промити зелень та обсушити, а потім нарізати невеликими шматочками. Стерилізувати банки, а кришки для консервації проварити протягом 10 хвилин.
- Щільно утрамбувати в банки помідори зі сливами, часником та зеленню. Залити вміст банок кип'ятком аж до самого горлечка, закрити кришками і залишити на 5-10 хвилин. Злити воду з банок в каструлю, додати сіль з цукром, лавровими листами та гвоздикою, поставити на вогонь.
- Проварити маринад протягом півхвилини. Додати оцет, розмішати та зняти з вогню. Одразу ж залити помідори в банках киплячим маринадом, закатати кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою до повного остигання.
- Зберігати мариновані помідори зі сливами до 2 років разом з іншими заготовками на зиму.
Мариновані помідори зі сливами - це не тільки смачна закуска до страв, але й страва, корисна для здоров'я. Сливи містять вітаміни групи B, що допомагають зміцнити нервову систему, а також вітамін C, який сприяє зміцненню імунітету. Крім того, вони містять антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами і сповільнюють процес старіння. Також вони мають волокна, які сприяють нормалізації травлення. Мариновані помідори також багаті лікопіном, який має антиоксидантні властивості і може знижувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань та деяких онкологічних захворювань.